mam alfe 2,0 ts i dzis byłem na komputerze. mechannik powiedzial mi ze pada mi imobilajzer. przy uruchonieniu silnika czasami nie chce mi sie wyłaczyc blokada i tak krwece z 20 razy az sie wyłaczy. doradzcie mi prosze
Printable View
mam alfe 2,0 ts i dzis byłem na komputerze. mechannik powiedzial mi ze pada mi imobilajzer. przy uruchonieniu silnika czasami nie chce mi sie wyłaczyc blokada i tak krwece z 20 razy az sie wyłaczy. doradzcie mi prosze
U mnie pomogła zmiana kluczyka, miałem dwa w komplecie.
Najczęściej nie ma styku na wejściu kabla antenki immo do centralki immo.
Głęboko pod kolanami kierowcy jest centralka - kabel szary, płaski -wtyczka jest mała, podobna do telefonicznej - wyjmij, poruszaj, popsikaj i jest szansa, że pomoże.
ja mam tylko jeden kluczyk i mowil mi mechannik ze mam słaby impuls imobilajzra i ze moge sie szykowac do wymiany wszystkiego. nie wiem co z tym zrobic. czasem mi odrazu po włozeniu kluczyka odrazu sie wyłancza kod a czasem przeba nawet do kilkudziesieciu razy probowac az sie wyłonczy. pomozcie mi z tym bo nie wiem co mam robic
---------- Post added at 18:55 ---------- Previous post was at 18:49 ----------
mam jeszcze pytanie. nie da rady tego wyłonczyc?? zeby wogole niue było tego zabezpieczenia. jestem swiezym posiadaczem alfy i nie wiem jeszcze zbynio nic o tym samochodzie i marce
A jak ten mechanik zmierzył impuls?
Może nic nie mierzył tylko gada głupoty.
A próbowałeś z tą wtyczką - jak pisałem?
nie.nie probowałem jeszcze z tym. ty nie wiem jak on miezył impuls. podłonczyl mi komputer i powiedzial ze mam słaby sygnal i za to mi tak sie dzieje
---------- Post added at 19:05 ---------- Previous post was at 19:04 ----------
sie pytałem czy sa jakies bledy to nic nie ma tylkio to. ze niby siada imobilajzer i moge sie szykowac z kosztowna wymiana
To najpierw zrób, co napisałem i nie słuchaj tych głupot, bo gość albo nie ma pojęcia, albo chce cię skroić.
Dobierz się jak najprędzej do tej antenki.
Bo jeszcze klęknie całkowicie i w ogóle nie odpalisz auta.
witam. rozebrałem obudowe przyt kierownicy. na wierzchu był szary przewod ktory byl podłonczony do pierscienia przy stacyjce. poszukalem gdzie idzie i znalazłem takie podełeczko z podkonczonymi dwoma kostkami. odłonczylrem ten szary przedmuchalem wcisnełem go spowrotem. przkrecilem kluczyk i wyłancza sie kod. probowałem z 6 razy, i ciagle pozytywnie. zobaczymy jak jutro rano bedzie jak wsiade do autka aby jechac do pracy
---------- Post added at 20:27 ---------- Previous post was at 20:26 ----------
kolego a ty jrestes mechannikiem czy sam sie poprostu uczyłes.
No to teraz jedź do tego mechanika i zapytaj, ile weźmie za naprawę tego "słabego impulsu" lub za wymianę całej elektroniki immo i jej programowanie wraz z kluczami.
A jak się dowiesz, że jakieś 1000 zł to będzie kosztowało a może i więcej, to nakop mu do d...py.