-
czujnik różnicy ciśnień
Witam! Mam problem w mojej alfie 159 1.9 jtdm 16v. Od czasu do czasu zapala mi się awaria. Po podłączeniu po komputer okazuje się że jest to awaria czujnika różnicy ciśnień. Nie wpływa to w żaden sposób na pracę silnika. Sprawdziłem stan wężyka który łączy ten czujnik z filtrem cząsteczek stałych i nie widać żadnych uszkodzeń. Proszę o poradę czy jest to faktycznie uszkodzenie czujnika czy może jest to jakaś inna przyczyna?
-
Witam.Było o tym.Wpisz "czujnik ciśnienia różnicowego DPF". A gdzie głównie jezdzisz,miasto czy trasa?
-
Witam! Głównie jeżdżę po mieście ale staram się jak tylko mogę jechac w trasę i przegonic alfe. Zdaję sobie sprawę z tego że jazda po mieście źle wpływa na FAP. Nie wiem tylko czy błąd tego czujnika jest spowodowany jego uszkodzeniem czy może to wina samego filtra?
-
A jaki masz czujnik,z jednym króćcem czy z dwoma?Pytam dlatego,gdyż ja mam 2 takie czujniki -oczywiście działające,tylko że z jednym króćcem.
-
Witam nie koniecznie czujnik musi być uszkodzony prawdopodobnie spowodowane jest to zapchaniem filtra DPF
-
Mam czujnik z jednym króćcem. Właśnie założyłem inny (pożyczony od kumpla) i jest spokój. Pojeżdżę kilka dni i zobaczę co się będzie dziać.
-
Witam. Jaka jest prawidłowa wartość czujnika różnicy cisnień w silniku 1.9 150 km ?