-
brak mocy
Koledzy mam 164 w TSie i mam mały problemik ,autko jest bardzo mało eksploatowane natomiast kiedy ją odpaliłem ostatnio to nie chciała się wkręcic powyżej 3tys obr/min tak jakby nie przepalała mieszanki,spalanie w kosmos co to może byc??myślalem ze świece i przewody do wymiany,przepływka ale nie jestem do końca pewny chciałem się dowiedziec od bardziej doświadczonych kolegów:)
-
u mnie jak nie chciała się wkręcać na obroty i przerywała to stawałem na głowie i nie wiedziałem co robić.. ale wymieniłem filtr paliwa i już było w porządeczku:)
-
a u mnie walnięty był czujnik położenia wału
-
Chciałem również zaznaczyc ze to sie wzięło z tego że stała jakieś 3 tygodnie na dworze,wczesniej paliła od tyku i ladnie pracowała chociaż moca juz nie grzeszyła.A tak na marginesie :jakie są objawy walniętej przepływki??
-
u znajomego przyczyną była sonda.
-
-
Jest to Superka z 1996roku .Nie posiada LPG i jak wspomniałem było oki chociaż tej mocy nie było tak jak należy ale po ok 2 tygodniach odpaliłem i tak się zachowuję jak napisałem wcześniej.Kiedyś miałem taką z 1995 roku ale na brak mocy nie narzekała...niestety popełniłem pewien błąd i sprzedałem ją na rzecz 166jtd
-
Powypinaj wszystkie wtyczki przy silniku i popsikaj jakimś wd40, poczekaj aż podeschnie i powpinaj je.
Po drugie przekręć kluczyk i wciśnij do oporu pedał gazu 5 razy i zobacz co Ci wybłyska kontrolka wtrysków :) (błędy)
-
jutro sprawdzę ten sposób,nie wiedziałem o nim,szkoda że nie mam programu do niej bo bym sprawdził błędy.A jakie w 164 mamy gniazdo OBDII??Kiedyś Blady miał ale aktualnie nie ma chyba
-
wszystkie błędy "wybłyska" Ci kontrolka wtrysków ;)