Witam
Kończył mi się płyn w zbiorniczku więc wlałem nowy zimowy. I zonk nic nie pryska, ani z przodu ani z tyłu. Silniczki słychać, że działają ale nic nie pryska? Może ktoś miał podobny przypadek?
Printable View
Witam
Kończył mi się płyn w zbiorniczku więc wlałem nowy zimowy. I zonk nic nie pryska, ani z przodu ani z tyłu. Silniczki słychać, że działają ale nic nie pryska? Może ktoś miał podobny przypadek?
pewnie wężyk spadł i jak naciskasz to leje sie na ziemie zamiast na szybe.
podnieś maskę po stronie pasażera masz wężyk i trójnik ściągnij wężyk i włacz spryskiwacze zobaczy czy poleci jak nie dmuchnij w wężyk w strone zbiornczka i spryskiwaczy mi pomogło
albo się zapchało bo piszesz , że kończył ci się płyn - może zassało syfy jakieś z dna
Przód działa tył nadal nie. Jaką pojemność ma zbiorniczek na płyn do spryskiwaczy?
odkręć osłonę klapy z tyłu i sprawdz przy wycieraczce czy nie spadł wężyk
Miałem to samo okazało się po rozebraniu osłony klapy, że spadł wężyk. Założyłem i jest teraz w porządku.
Kurde mam dokładnie to samo i w takiej samej sytuacji jak kolega adam08. Słychać pompke, ale nie leje ani z przodu ani z tyłu. Dmuchałem już w wężyk, ale nic nie pomogło.
ja z tylnim spryskiem miałem tak samo, nie działał, rozkręciłem klape i okazało się ze weżyk jest całkiem dziurawy 2cm od plastiku łączącego , uciałe załozyłem i działa,
Parzi, jesli nie leje Ci ani tył ani przód to sprawdź czy słychac pompke, jak nie oto bezpiecznik, jak dalej nie dziala tzn ze pompka dead, lub kabel gdzieś przerwany
jak pompka działa tzn ze albo się zapchał wezyk albo gdzies się rozpięło