-
Problem z Blue&Me
Witam,
Mam problem z systemem Blue&Me, mianowicie lewy przycisk na kierownicy obsługuje funkcje głośności i wyciszenia radia natomiast pozostałe dwa przyciski od Blue&Me nie działają. Kolejną sprawą jest wejście na Pendrive w schowku, które nie działa. Próbowałem różnego rodzaju pendrive'ów z różnymi typami formatowania NTFS/FAT32 i nic - nawet dioda na penie nie chce się zaświecić.
Dodam tylko, że próbowałem odłączyć aku i to także nie pomogło i mam również problem z migającym przebiegiem.
Macie może jakieś rozwiązanie, czy konieczna będzie wizyta w ASO? Być może padła centralka?
Pozdrawiam
-
Mi kilka dni temu w lewym przycisku przestalo dzialac lewo prawo czyli odbieranie i wlaczanie streowania glosem , a jedniczesnie dziala gora-dol czyli glosniej ciszej
Przy tym telefon jest podloczony , glosnomowiacy dziala , tylko nie moge odebracz kierownicy a musze z telefonu.
No i nie moge wybrac z kierownicy z ksiazki telef. bo gdy nie dziala w lewym przycisku lewy kierunek to nie wejde w spis.
Myslalam ze przejdzie ale od 4 dni nie , wiec na jutro mam umowiona wizyte w ASO.
Po wizycie napisze co ustalili
-
Próbowaliście odłączyć aku na kilka minut?
-
nie , tylko zwyczajnie odlacalam telefon , bluetootha itd
A co do odlaczania aku to uwazajcie ,bo jak raz zawiesil mi sie caly system audio-nawigacji i wylaczanie silnika itd nie pomagalo zadzownilam do serwisu jak zresetowac i powiedzieli aby ustawic kola na wprost , odlaczyc aku na kilka munut , i co wazne nie ruszac wtedy kierwonicy , i a nowo podlaczyc aku.
Zaskoczylo mnie to i nie wiem co ma do tego kierownica ale tak kazali zrobic i podkreslali aby nie kercic kierownica.
Na szczescie zanim to zrobilam , i po kilku godzinach wrocilam do belli to sie juz naprawilo
-
Tak, niestety nie pomogło.
-
Ja mam to samo z przyciskami, z tą różnicą że port USB działa i nawet czasem włączy się aktualizacja (ale się nie skończy). Do ASO nawet nie jedź, usłyszysz że nowa centralka kosztuje 1300 zł i zapłacisz za to 150 netto :-)
-
Ja mam belle na gwarancji , ma 6 miesiecy , i ma dzialac bo w trasach to mi bardzo potrzebne a duzo gadam.
Wiec nich zmieniaja co chca.
A moze tylko styki w guziku sie zabrudzily?
-
Heh, dlatego mam nadzieje że ktoś miał podobny problem i jakoś się z tym uporał bez nowej centralki.
U mnie pozostaje kwestia tego typu, że dioda na pendrivie nawet się nie zaświeca - jakby w ogóle nie dawał zasilania.
Pójdę do garażu rozkręcić schowek i sprawdzę czy wszystkie kable są na miejscu - teoretycznie po dotknięciu blaszek od wtyku na pendrive miernikiem, powinno pokazywać jakieś napięcie?
-
Panowie, spróbujcie wgrać od nowa sterowniki do blue&me.
U mnie to pomogło. Dioda w schowku też nie mrygała, ale sterowniki odczytał. Im starszy pendrive i im mniejszy tym pewniej to wychodzi. Link do sterów jest na forum
-
Bylam w ASO , podlaczyli pod komp ( sprawdzic czy widzi wciskanie tych guzikow ) i wyszlo ze reset itd nic nie da , tzreba sie dostac do tego guzika , i albo ayczyscic albo wymienic.
A to jest praca na ladne kilka godzin ( tak powiedzieli ) zdjecie kierownicy , itd , wiec dzis nie mialam na to czasu , i pojade kiedy indziej