-
Wymiana filtra paliwa :|
Witam. Może ktoś z was wie gdzie w alfie 147 znajduje się filtr paliwa? Jest opcja żeby taki laik jak ja wymienił go samodzielnie ,czy lepiej jechać do fachowca :)?
Który byście polecali tak btw?
http://www.iparts.pl/auto-czesci/fil...79-100261.html
Może jeszcze powiem co jest powodem wymiany:) Auto po tankowaniu zaczęło mi przerywać. Tak jakbym szybko odejmował gazu. Dzieje się tak tylko przy przyspieszaniu. Nalałem już innego paliwa ale problem pozostał. Moja mama w swoim aucie ma ten sam problem po tankowaniu na tej samej stacji. Wszyscy mi mówią ,że to musi być filtr paliwa. Co o tym myślicie?
-
-
1 załącznik(i)
-
-
szkoda że nie diesel :D odpowiedz była by prosta, z tego co pamiętam to filterek znajduje się pod spodem auta na przewodach paliwowych, robota z kanału lub podnośnika nie jest to zbyt trudne no ale wymaga pewnych zdolności technicznych ;)
-
W T.S.-ach nie występuje filtr paliwa. Na pompie jest tylko siateczka która chroni pompę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Możesz o tym poczytać na forum.
-
niby popieram wypowiedź powyżej
ale
nie wiem jak jest w 1.6 TS 105 koni
1.6 120 jest jak wyżej ale o 105 pewności nie mam
-
Czyli co w takim razie mogło nawalić?
I co sklepy sprzedają pod szumną nazwą filtr paliwa do alfy 147 ts 1.6?
-
pewnie kiepskiej jakości paliwo tam mają, kup może jakiś dobry środek do czyszczenia wtrysków w benzynie nie mam tu na myśli tandety typu STP i tego co jest na każdej stacji, ja polecam środki Millersa (do twojej benzyny PETROL POWER
ECOMAX) nie dość że podniesie parę oktanów to i wyczyści, sam stosuje i efekty są odczuwalne nawet bardzo, no i zalać normalnego paliwa spróbuj połowę baku i dolej cały środek i zjeździj może coś pomoże, przede wszystkim zmień stacje, a jak to nie pomoże to do jakiegoś szamana od alf i coś wyczaruje :) sprawdź jeszcze filtr powietrza, szczelność rur dolotu, przepływomierz... bo może o czymś zapomniałeś ;)
-
Cytat:
Napisał
Hubert155
podniesie parę oktanów
to raczej nie pomorze w niczym, wręcz przeciwnie