-
Nie mogę odpalić
Dzisiaj przy włączonym zapłonie wypiąłem biała kostkę stacyjki, ta z której wychodzą trzy kable, po chwili ją podłączyłem i od tego momentu nie mogę odpalić auta. Rozrusznik kręci, ale nie odpali. Co ciekawe od pewnego czasu w momencie gdy zamiast włączyć zapłon, cofnę kluczyk do siebie w celu zapalenia tylko świateł pozycyjnych, normalnie włącza się zapłon! Co to może być? Gdzie szukać?
-
popros kogos co ma komputer niech sie wepnie
-
Mam komputer, podłączyłem, zero błędów.
-
Bezpiecznik od zapłonu. Pod maską przy silniku szukaj. Tylko tak żebyś znalazł. Jak czyściłem styki w przełączniku od szyb zapomniałem wyłączyć zapłonu i po balu. Bezpiecznika nie znalazłem. Bałem się, że awaria. Holowanie i 70 zł za wymianę bezpiecznika. Qwa...
-
Bezpiecznik taki drogi? Gdzie go znaleźć?
-
usługa i bezpiecznik. Przy akumulatorze szukaj tam są takie większe :D Pomiędzy kielichem od strony kierowcy, dolotem powietrza a zbiorniczkiem płynu hamulcowego. W rzędzie przy podszybiu(są dwa) drugi od prawej 50A. Instrukcja str. 210
http://www.zola.neostrada.pl/ link
-
Jest to taki standardowy bezpiecznik jak w skrzynce beziecznikow we wnetrzu? Chodzi o rozmiar. Ew. gdzie taki kupic i ile kosztuje?
-
Jest większy - zawsze możesz zajżeć do auta. Na dobrą sprawę w każdym motoryzacyjnym powinien być. Jak nie będzie to na szrot jedź i z czegoś wygrzeb.
-
Kolego aqaz wielkie dzięki za pomoc, problem rozwiązany, okazało się, że przełącznik od odcięcia zapłonu się zepsuł.
-
Przełącznik (pod siedzeniem) czy bezpiecznik?