-
Jaki przekaznik do haka
Witam.Chcę założyc hak do Alfy 156 SW.Z tego co wyczytałem potrzebny jest jakis przekaznik do prawidłowej pracy swiatel pozycyjnych w przyczepce po to zeby nie wyświetlał sie bład na konsoli. Prosze o przesłanie jakiegos linka z takim przekaznikiem albo gdzie moge taki dostać.
-
Kolego, każdy przekaźnik monostabilny bedzię dobry. Wiekszość samochodowych przekaźników jest taka. wiec idz do sklepu i wybierz jakis. co do amperażu to spokojnie wystarczy 5 A. no ale na zapas może być większy nić sie nie stanie. Lepiej daj też przekaźniki do kierunków i stopu.
-
do kierunku i stopu nie potrzeba bo one mie ida przez to śmieszną autodiagnostykę. ja kupilem przekaźnik od swiatel mijania od malucha za 8 zl. pomietaj ze bedziesz potrzebowal tez kilka metrow kabla żeby przeciagnac napiecie od akumulatora do bagaznika.
-
możliwe że będzie Ci wyłączać lampy wtedy musisz zastosować tzw. moduł haka
np. http://allegro.pl/listing.php/search...&change_view=1
-
Przekaźnik typu NO. Do stopu też moze się przydać żeby nie robiła się choinka w auice.
-
Dzięki za odpowiedz. Postaram się coś pokombinować.
-
Ja mam tylko w pozycyjnych stycznik. Ale czasami jak przyczepa ma po cztery lampy (np laweta) to kierunki migają wolniej i trochę się martwie o przerywacz, a jakbym dał przekaźnik to bym miał spokoj. Podobnie ze stopem , jak sie naraz wciśnie stop i kierunek plus swiatła lub przeciwmgielne to czasami zapali się lampka przepalenia zarówki. Jakbym dał przekaźniki dodatkowe to by było lepiej, ale to też nie przeszkadza. A swoją drogą to bardzo fajnie się alfą ciąga;) zapas mocy swoje robi. Nawet 2 tony nie robią wrażenia.