-
Trzęsienie przy ruszaniu
Panowie czy w Waszych Bellach też występuje delikatne trzęsienie/drgania podczas szybszego ruszania na jedynce? Jak dodam więcej gazu to ustępuje, powoli na samym sprzęgle też tego nie ma. Ktoś coś gdzieś kiedyś pisał o czujniku pedalu gazu, etc. Poduszki i 2-mas odpadają - wymienione i sprawdzone - wszystko gra. Mial ktoś podobny przypadek?
-
...jak wybierałem auto dla siebie oglądałem i jechałem jedną GT z taką przypadłością że przy przyspieszaniu kierownica niemiosiernie drżała a po odpuszczeniu gazu było zupełnie spokojnie...znajomy mechanik powiedział mi wtedy że na początek trzeba się przyjrzeć półosiom...
-
Nie, nie - to nic z tych rzeczy. Chodzi jedynie o drgania przy ruszaniu z jedynki, przy pszyspieszaniu, itp. problemów nie ma. To tak jak by dało się za mało gazu przy ruszaniu i autko miało by zgasnąć. Wszelkie podzespoły mechaniczne odpadają bo są sprawdzone i wszystko gra. Kiedyś ktoś na forum pisał coś o jakimś czujniku, że lubi on zasniedzieć i po pszczeczyszczeniu jak ręką odjął ale nie moge tego znaleźć
-
Kolego ja mam to samo sprawdź czujnik położenia pedału sprzęgła który znajduje się nad pedałem sprzęgła i powinno pomóc ja też już zamówiłem.Powodzenia i pozdrawiam
-
Hmm a to od sprzęgła... myślałem, że raczej coś od pedału gazu. A ten czujnik na wierzchu? Trudny do niego dostęp?
ile to coś kosztuje i gdzie zakupowałeś?
-
Przy wyjęciu trochę zabawy ale da się zrobić znajduje się nad pedałem sprzęgła taki włącznik z podpiętą kostką trzeba się trochę powyginać ja kupiłem używkę u nas na forum myślę że na dniach dojdzie to ci napiszę czy jest poprawa bo jest to denerwujące strasznie.Pozdrawiam
---------- Post added at 11:48 ---------- Previous post was at 11:47 ----------
Nie jest drogi w serwisie jak dzwoniłem kosztowało około 70 zł
-
pomogła wam wymiana czujnika położenia sprzęgła?
-
-
ten czujnik nie ma nic wspólnego z drżeniem przy ruszaniu, najprawdopodobniej sprzegło pada, lub poduszka pod skrzynią biegów.
pzd.
-
też mi tak się zdawało ale wolałem się upewnić bo u siebie mam ten czujnik padnięty (diagnoza FESem).