POMOCY JTD po wymianie pomy cr nie chce odpalic !!!
Wita jestem tu nowy
mam problem który mnie już dobija
alfa 156 jtd 2002 r 115 koni latała pięknie aż do czasu gdy po dużym postoju paliła tylko na Plak
po diagnozie jaka stwierdził elektryk za niskie cisnienie na listwie podczas rozruchu .. po odpaleni na wolnych obrotach 300bar .. zero dymów mocny samochód itd
po czasie już nawet ciepła nie paliła .. podmieniane z auta kolegi które pali ładnie regulatory cisnienia na listwie czujniki itd żadnych rezultatów jedna dziwną rzeczą jest to ze po przeczyszczeniu swojego regulatora auto z kilka razy zapali na kluczyk .. a później to samo tylko na Plak .. wystarczy troszkę psyknąć i od szczała stara pompa była troszke mokra wiec ją uszczelniłem (komplet uszczelniaczy boch ) i zadnej poprawy auto po odpaleniu oczywiscie z palka jeździ bez zarzutów .. no ale w koncu sie wkurzyłem
wymieniłem pompę na inną którą kolega wymontował z anglika 100% spawna (auto paliło jeździło ok) i teraz całkowita klapa .. wogóle nie leci paliwo podczas kręcenia na listwę nie odpala nawed z Palaka(cos tam łapie ale tylko podczas podawania plaka) .. dodam ze pompka paliwa w baku sprawna ..
i co wy na to ???:confused:
---------- Post added at 23:53 ---------- Previous post was at 23:45 ----------
dodam ze na oryginalnej pompie nie miałem tabliczki z numerem .. ta co zamontowałem ma końcówkę 007
była ze 105 konnego silnika