-
Kluczyk 147 Nie działa
Witam wszystkich.
Mam problem z kluczykiem do mojej AR 147. Już jak kupiłem auto kluczyk nie działał gośc co mi sprzedawał mówił żeby sobie wymienić baterie i będzie git ale jednak to bedzie grubszy temat. Mam tylko jeden kluczyk a nie mam kodu ani nic kiepska sytuacja a z tego co sie orientowałem to w serwisie to nie są tanie rzeczy... Da sie to jakoś zrobić ??
-
jeśli nie masz ALFACode to ciężka sprawa :(
-
No tyle to wiem :) sprawa nie wygląda dobrze ale chyba da sie to jakoś obejsć bez serwisu?
-
z tego co pytałem w firmie KO-CAR to wyciągniecie Loginu to 100zł w serwisie coś koło 200. Sam to też aktualnie przerabiam. Programowanie można zrobić pełną wersja ALFBD albo FES. to jeśli chcesz uruchomić centralny z plota. Dorobienie kolczyka to już spore kosza koło 400 zł .
-
No rozumiem. Powiedzmy rozkoduje go mam stary kluczyk tylko podejrzewam że on może być wadliwy ale mam też 2 tylko od 156, istnieje możliwość żeby złożyć z 2 jeden?
-
nie ma takiej opcji niestety
-
Ok czaje :) dzieki za info pozrd. :)
-
- alfaOBD programuje klucze i piloty.
- FES programuje tylko piloty.
- nasz kolega z forum jak da radę i bedzie miał dalej chęci to będzie wyciagał piny z body komputera.
- koszt wyciągnięcia pinu to tylko 100 zł, wierzyć się nie chce i to w firmie Ko-Car słynnej z wysokoch cen usług i dobrej jakości tych usług
Kod:
Dorobienie kolczyka to już spore koszta koło 400 zł .
- brzeszczot do AR147 80 zł.
- wycięcie brzeszczota 100 zł.
- stary kluczyk z alegro 75 zł.
- klika piw i chyba wyjdzie to 400 zł, dobrze policzył kolega w tym poście wyżej.
-
dodam jeszcze ze po rozmownie z KO-CAREM dopisanie nowej pastylki immo bez pilota to 200zł
-
Jest jeszcze jedna możliwość. U mnie się udało. Oddałem kluczyk do elektronika. Nic nie obiecywał ale na szczęście się udało i pilot działa. Bez kodów, serwisów i programowania. Pozdrawiam