-
Xsenon maden in ...
Witam.
Jak wiadomo jednym ze słabych punktów alfy 166 rok 98-04 są słabe światła
może nie w każdej ale powiedzmy w 80/85%.
oczywiście jest parę sposobów na polepszenie i co za tym idzie bezpieczeństwo jazdy.
jeden z nich to kupienie fabrycznie nowych lamp.. lecz to spory wydatek rzędu 600/800zł
można przeprowadzić tez regeneracje lamp i tu koszy są znacząco niższe
Trzecim i chyba najtańszym sposobem polepszenia widoczności są chińskie, koreańskie czy pieron wie jakiej to może być produkcji
ksenony koszt od 100 do 300zł dostępne różne barwy światłą.
czy ktoś może montował takie wynalazki w swojej alfie?
http://allegro.pl/xenony-h1-h7-zesta...995028283.html
-
Przeciez milion razy o tym bylo . W dziale tuning o hidach a tu o lampach. Chinczykow nie polecaja. Ponoc padaka. Regeneracja ponoc daje ogromna roznice i jest super. A hid jak hid. Ale jak masz juz masakre z odblysnikami to hid niewiele Ci da. Ja bede regenerowal. Sprawa groszowa.
-
U mnie różnica kolosalna nowe lampy + HIDy 6000K, świeci miodzioo, zupełnie inna jazda jest. Mam spryski, ale bez samopoziomu niestety, jednakże ustawione są dobrze, testowałem je jadąc za kumplem, naprzeciw, na zakręcie i na wzniesieniu więc wszystkie opcja rażenia wykorzystałem i nic go nie oślepiało. Ale jak kto chce.
Ale jak już marek wspominał, milion razy było na ten temat:) i jeszcze nie raz pewnie wróci temat...
-
siadają w nich przetwornice koszt jednej około 50zł ja mam akurat takie w bmw przez 3 lata wymieniłem 4 szt
-
ja też ostatnio założyłem hid-a za filtrem za ok 200zł,alfa prezentuje się kozacko tylko temperatura 6000k bo mocniejsze to już fiolet
-
Dobry HId nie jest zły. U mnie juz prawie 2 lata smigaja chińczyki i dają radę. barwa oczywiście 6000
-
u mnie barwa 6000 jeżdżą 3 lata, u poprzedniego właściciela x czasu i żadnych problemów brak:)
-
u kumpla zalozylismy 5000 białe idealnie linia światła prosta krawędzie ostre i wreszcie cokolwiek widać przed autem :) polecam 5000 ciężko stwierdzić czy to hid czy nie ... wiadomo o co chodzi 6000 sa za niebieskie
-
Ja u siebie też zakładałem i w ciągu ok.półtora roku żarniki wymieniałem dwa razy,świeciło o ok. 15-20% lepiej niż żarówy, czyli bez rewelacji! A barwę miałem 5000 i była bardzo ładna!
Podobno teraz są już trochę lepsze hidy z metalowym kołnierzem,są trwalsze i lepiej wykonane!
-
Ja mam zalozony nowy zestaw Hidow z zarnikami 6000K i swieci zajee.... :) no rewelacyjne swiatlo nikogo nie oslepiam a w nocy mam supe widocznosc :) Polecam ja kupilem zestaw w intercarsie za 198 zl :)