Chciałbym wyregulować szybę w drzwiach bo zaczyna świszczeć, i zachodzi pytanie jak :D ? aby unieść na śrubach zawiasy trzeba demontować błotnik ? wszelkie wskazówki mile widziane ;)
Printable View
Chciałbym wyregulować szybę w drzwiach bo zaczyna świszczeć, i zachodzi pytanie jak :D ? aby unieść na śrubach zawiasy trzeba demontować błotnik ? wszelkie wskazówki mile widziane ;)
to co ty chcesz regulować ?
szybę czy drzwi całe ?
jeśli zda egzamin wyregulowanie samej szyby no to wtedy tylko szybę.
ale jeśli nie to się już profilaktycznie pytam o zawiasy ;)
a co to są "drzi" i "szyby poczne" ?
Jak zaczniesz bawić się drzwiami to zaczną się problemy z otwieraniem lub zamykaniem. Szyby w GT mają to do siebie że hałasują i trzeba z tym żyć. Nic z tym nie zrobisz po za nowym zaprogramowaniem szyb.
do regulacji trzeba zdemontowac tapicerke z drzwi, jest regulacja do góry i regulacja szyby do wewnatrz.
pzd.
robiłem to kilka razy ale nie jestem w stanie tego teraz wytłumaczyc, ale mam u siebie stare drzwi, wiec obczaje jak wróce do domu bo jestem teraz w bydgoszczy, jesli mozwesz to sfotografuj i wrzuc w tym temacie z zaznaczonym miejscem które Twoim zdaniem jest nieszczelne,
zaraz zaraz Ty z kowalewa jestes moze sie spotkamy to pokaze co i jak??
acha nie zapomnij zrobic najpierw adaptacji szyby.
pzd.
dokładnie kolego z Kowalewa :D świszczy mi z przodu szyby tył dolega przyzwoicie.
adaptacja tzn na maksa w dół i następnie w górę tak ?
do bydzi raczej się nie wyrobie żeby podjechać :/
tak, jak bede miał czas w sobote to zrobie zdjecia i opisze co od czego zalezy
adaptacja tak.