Wczoraj przy dokręcaniu przepustnicy jedna śruba mocująca ją do kolektora ssącego po prostu pękła, jej część została w gwincie w kolektorze. Jak to wydostać? W tym tygodniu będę zakładał nową przepustnicę i muszę zlikwidować powstałą nieszczelność.
Printable View
Wczoraj przy dokręcaniu przepustnicy jedna śruba mocująca ją do kolektora ssącego po prostu pękła, jej część została w gwincie w kolektorze. Jak to wydostać? W tym tygodniu będę zakładał nową przepustnicę i muszę zlikwidować powstałą nieszczelność.
a jaka jest tam średnica śruby. Można by nawiercić mniejszy wiertłem, nagwintować, wkręcićinną srubę i kontrować nakrętką. Ale jeśli stara śruba pękła to pewnie jest zapieczona i nie bedzie to takie łatwe.
Na 100% nie jest zapieczona, pękła przy wkręcaniu a dokręcałem ją z siłą niemowlaka... Średnicy ci nie podam. Wiesz coś może o wykrętakach do śrub? Pełno tego na allegro,ale pytanie czy działa?
Wykrętaki działają jak śruby nie są zapieczone.Ja miałem zapieczoną i ukręconą śrubę na czujniku TPS.Rozwierciłem mniejszym wiertłem i sama się wykręciła więc spróbuj najpierw w tą stronę:)
Ale co masz na myśli mówiąc, że sama się wykręciła?
Wiertło było tylko nieznacznie mniejsze od średnicy śruby.Podczas rozwiercania zrobiła się cieniutka ścianka która pod wpływem ciepła i kręcącego się wiertła po prostu się zluzowała i można było ją wyciągnąć bez ponownego gwintowania.Tylko że wiertło musi iść bardzo prosto.Ja miałem wiertarkę na stojaku i na spokojnie się to robiło.
Z tym może być problem, bo przepustnice będę miał w aucie, ale muszę spróbować.
Dobrze by było jakbyś miał urządzonko ala dremmel.Wtedy też da się radę:)
Normalnie zrób to wiertarką nie masz chyba 150 lat i trzęsących rąk
Osobiście odradzam ciężki sprzęt.Niech mu lekko zejdzie będzie rozwiercał i robił nowy gwint ale to tylko moja opinia.Zrobi jak będzie uważał.
Przypominam o wcześniejszym napunktowaniu śruby co by wiertło nie latało po niej jak żyd po pustym sklepie:)