-
Montaż ICS z Alfy 159
Witam. Jako, że to mój pierwszy post proszę o wyrozumiałość użytkowników.
Ostatnio zastanawiałem się czy jest techniczna możliwość do mojej Belli 166 włóżyć ICS'a z Alfy 159.
Zastanawia mnie to ze względu na nowszą konstrukcją ICS'a i co zapewne za tym idzie lepszej jakości audio w samochodzie.
Czy jest to możliwe?
-
http://www.youtube.com/watch?v=gU-VHJ5U5A8
znalazłem coś takiego ale to chyba nie z 159 ale jakieś możliwości są .
-
No niestety nie będzie to proste ze względu na same rozmiary, ze nie wspomnę o funkcjach ICS'a w 166 (wskazania spalania, klimatronika itp). Ale dla chcącego nic trudnego, jednak byłaby to chyba pierwsza próba założenia. W poście @predatora jest link w którym ktoś założył w miejsce ICS'a typowe CarPC. Gdzieś kiedyś czytałem o tej przeróbce i z tego co pamiętam pozostała nie rozwiązana kwestia funkcji ICS'a wymienionych wcześniej.
-
Cóż, wiele się nie dowiedziałem, dzięki Danus77 za odpowiedź nie wziąłem do końca pod uwagę wszystkich opcji ICS'a co nie zmienia faktu, że nadal będę chciał jakoś to zrobić. Będę szukał dalej,
-
@Bartek 154 - czego więcej się spodziewałeś. Chcesz zrobić coś czego jeszcze nikt w PL nie próbował. Musisz wziąć schematy z obu aut i zacząć analizę poszczególnych połączeń, potrzebnych sygnałów i modułów. Nikt nie poda Ci tu gotowego rozwiązania na tacy, bo takowego nie ma. Weż pod uwagę, że pomiędzy 166 a 159 to jak ktoś tu na forum już napisał "prawie dekada w projektowaniu aut" i nie dotyczy to tylko mechaniki, ale w szczególności elektroniki samochodowej.