jak w temacie, co mam odkręcić żeby opuścić przednie sanki - wózek ?
cały przód auta ma wisieć w gorze na klockach? i co mam odkręcić.?
Wyjąłem skrzynie ale to bardziej przypominało jej wyrywanie niż wyciąganie
Printable View
jak w temacie, co mam odkręcić żeby opuścić przednie sanki - wózek ?
cały przód auta ma wisieć w gorze na klockach? i co mam odkręcić.?
Wyjąłem skrzynie ale to bardziej przypominało jej wyrywanie niż wyciąganie
Ja przy wyciąganiu i wkładaniu skrzyni sanek nie opuszczałem. Trochę się namęczyliśmy ale da się to zrobić. Silnik kilka cm w górę i poszło.
ja jak dałem w górę to trochę podgiąłem przewody ok wspomagania. Jak z wkładaniem będzie tyle jazdy co z wyciąganiem to masakra...
ano trzeba wszystko delikatnie. mimo wszystko - da się.
to jak opuścić sanki??
Trzeba podeprzeć lewarem i odkręcić wszystkie śruby mocujące sanki (uwaga na dlugie skrajne śruby w okolicach zwrotnic), ale zacząć trzeba od śrub mocujących przekładnię kierowniczą.
Wtedy sanki opadną same ok 3-4 cm.
Jeśli chcesz, aby opadły więcej to trzeba odkręcić mocowanie portek od kolektora wydechowego.
Musisz się zaopatrzyć najlepiej w 2 lewarki, aby po zakończeniu operacji równiutko podnieść sanki w celu przykręcenia do nadwozia.
Wyciaganie skrzyni w v6 to fajna sprawa :D za 1 razem tez sie meczylem teraz dochodze do wniosku ze chyba szybciej caly silnik wyciagnac ze skrzynia ;]
no i poddałem się :-/
Skrzynie włożyłem na te 2 szpilki prowadzące i ani dudu dalej. Brakuje ze 2 cm żeby skrzynia się zeszła. Co jest nie chalo, miałem taką pręt co centruje tarczę żeby w osi była i lipa coś haczy w środku :-/
a jestes pewny ze masz wycentrowana? pozatym musisz nia poszarpac prawo, lewo i pchac od strony kola to powinna wejsc, o ile jest tarcza wycentrowana ;]
jest wycentrowana, wytoczyłem taki specjalny wałek co wchodzi na sztywno w wał a następnym wypustem w tarczę. Wydaje mi się że nie chce wejść tą tulejką co jest na wałku sprzęgłowym.
tutaj to widać :
http://img03.allegroimg.pl/photos/or.../60/2024826063