-
Dylemat co do felg.
Wiem, że rózne tamaty dot.felg juz były, ale ja mam dylemat dot. rozmiaru felgi w stosunku do mocy.
Mianowicie na wiosnę przymierzałem się z zakupem felg 17'' na co poszły by opony min 205/50 albo 215/45. Jak widać w opisie moja bella ma AŻ 105 kucyków. Powstaję pytanie czy jest sens inwestować w takie rozmiary do takiej mocy, czy lepiej pozostać przy 15 a kasę przeznaczyć na coś innego :) Bo to, że fajniej wygląda na 17 to wiem :P
-
Jeśli masz w planach obniżanie zawieszenia lub już obniżone w stosunku do serii to się nie zastanawiaj. A to, że auto "przestanie jeździć" wsadź między bajki. Natomiast na seryjnym zawieszeniu jeśli masz powiedzmy 215/45 wygląda to średnio bo przestrzeń wolna w nadkolach jeszcze bardziej rzuca się w oczy.
-
miałem 215/45/17" w 156 1.6 TS 120 kunia panie
i jakoś dużej różnicy nie czułem
no coś tam było ale żeby rezygnować z tego tylko ze względu na znikome braki mocy ??
co za różnica czy odczujesz 105 czy 99 np ???
-
Gleby nie planuje i na 100% jej nie bedzie. W takim razie bede musiał to jeszcze przemyslec i podejme decyzje na wiosnę.
-
Nie ma co myśleć, kupuj i zakładaj:) wygląd nieporównywalny..bocian dobrze gada, nie poczujesz różnicy w osiągach. ja też miałem w 147 215/45/17" i było git
-
zapewne spalanie 17" bedzie ciut większe, ale taka fela to juz wygląda
-
1 załącznik(i)
Sory za podpięcie do tematu ale nie chcę zakładać nowego a też się tyczy felg.
Co sądzicie na temat chromowanych felg do Belli?
Jak dobrze pójdzie w pracy, będę miał możliwość pochromowania felg
Załącznik 43495
Zastanawiam się tylko jak Bella będzie się prezentowała na takich felgach? (fele takie jak na zdjęciu posiadam tyle, że 16)
-
będzie dobrze wyglądać. a jaką metodą będzie kładziony chrom??
-
Wiem tylko że gościu ma przygotować jakąś kąpiel i w tym będą zanurzane felgi ( galwanicznie). Do tej pory kładzie czarny chrom i chce spróbować z białym. U mnie w pracy tym sposobem(czarny chrom) ludzie zabezpieczali sobie antykorozyjnie felgi stalowe, które później były jeszcze malowane.
-
Ja mam 18 cali przy 115KM i auto jeździ tak jak na 15 czy 17... minimalna różnica będzie na początku.. Później nie będziesz nawet zwracał uwagi :)