-
Jaki subwoofer
Witam!
Posiadam alfę 147 z seryjnym nagłośnieniem (niestety nie BOSE) i brakuje mi przy nim nieco basu. Zastanawiam się nad kupnem subwoofera i stoję teraz przed dylematem - kupić seryjny ze wzmacniaczem, taki jak mają te alfy z BOSEm czy zainwestować we wzmacniacz i jakiś typowy subwoofer. Przy tym seryjnym na plus przemawia mi mniejsze zajęcie przestrzeni w bagażniku, ale nie jest to jakiś decydujący czynnik. Interesują mnie wasze opinie na temat tego jak sprawdza się ten seryjny sub. Dzięki z góry za pomoc. pozdrowionka
-
Ja mam BOSE i to wcale nie jest rewelacja, tyle o ile średnie i wysokie jeszcze grają jako tako, to basu zwyczajnie brakuje, od głośności "średnio-głośnej" subwoofer nie wyrabia w ogóle. Kup sobie jakiś wzmacniacz + subwoofer do niego, podłącz wszystko na zdrowych kablach, ładnie upchnij w bagażniku i będzie to na pewno lepiej grało niż BOSE.
-
Ja u siebie wsadzilem sub aktywny Infinity i zdecydowanie poprawilo to granie seryjnego audio :)
Bose slyszalem raz w 156 - z tego co pamietam bylo ok :)
A tu masz jeszcze na temat wrzucania Bose do 147 - http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...udio_bose.html
-
Jak miałem wcześniej suba a później zakupiełem skrzynie basową,wzmaka całe okablowanie wszystko ori Magnata do tego jakieś dobre radyjko i chula jak ta lala
-
Zapraszam do naszego sklepu, zawsze coś można wybrać sobie, a z cen coś uciąć ;)
-
Dzięki bardzo za odpowiedzi. Tak więc zainwestuję w jakiś lepszy sub. Ale pozostanę chyba przy seryjnym radiu. Nie powinno być problemu z podłączeniem niestandardowego wzmacniacza pod nie, prawda?
-
Musisz sprawdzić czy w radiu są wyjścia na wzmacniacz. W dziale caraudio dowiesz się z czym może być problem.
-
u mnie kolega ma suba rockford fosgate, gra to nieziemsko:)
-
A to działu Car Audio nie mamy czasem?
-
Mamy, ale nowi nie wiedzą, a Moderator śpi :)