Witam. Mam problem ze światłami pozycyjnymi z tyłu, a mianowicie... czasami przygasają lub mrugają, a innym razem w ogóle ich nie ma. Dodam, że wszystkie inne światła funkcjonują dobrze. Jakie propozycje?? Czy może być winny przekaźnik?
Printable View
Witam. Mam problem ze światłami pozycyjnymi z tyłu, a mianowicie... czasami przygasają lub mrugają, a innym razem w ogóle ich nie ma. Dodam, że wszystkie inne światła funkcjonują dobrze. Jakie propozycje?? Czy może być winny przekaźnik?
wiązka w gumowej rurce idaca do klapy bagarznika pewnie sie przetarla, trzeba rozciac rurke , polutowac kabelki i zaizolowac :)
tak uważasz?? przerabiałeś to?? przy samej klapie?
tak uważam, przerabialem to, po lewej stronie klapy gume zobaczysz to ona :) powinno mrygac jak ruszsz klapą góra dól albo jak poruszasz tą gumą
dokładnie tak jak kolega napisał. Też miałem problem z tą wiązką - straciły mi się nawet wsteczne :)
dokładnie tak jak koledzy piszą zresztą pozycyjne z tyłu są zdublowane czyli powinny swiecić cztery żarówki pozdro
to dziekuje Panowie za podpowiedz, jutro przy niedzieli sie pobawie :D pozdrawiam
Witam Panowie,
nie wiem jaki jest układ świateł, ale na moje oko, to pozycje są poza klapą i ruszanie wiązką nic nie powoduje. Próbowałem ruszać innymi kablami i tymi przekaźnikami w bagażniku, ale światła żyją swoim rytmem (są, nie ma albo mrugają). Co tu robić? Mój ojciec, elektryk starej daty, nie wiedział jak ugryźć temat i podsumował, że gówno nie auto :D
w klapie tez powinienes miec pozycje no chyba ze nie masz:)
Jak już koledzy wyżej radzili, napraw wiązkę między budą a klapą. A pozycje z tyłu są na błotnikach i na klapie. Specjalnie dla Ciebie i Twojego Taty całościowa paczka schematów świateł. Strony 5 i 7 były puste.