Witam,
w Alfie jest głośnik do zestawu głośnomówiącego, ale jestem zupełnym laikiem w tych sprawach. Do tego trzeba mieć zestaw głośnomówiący,tak? Jak podłączyć, gdzie nabyć, w jakich cenach?
Pozdrawiam
Printable View
Witam,
w Alfie jest głośnik do zestawu głośnomówiącego, ale jestem zupełnym laikiem w tych sprawach. Do tego trzeba mieć zestaw głośnomówiący,tak? Jak podłączyć, gdzie nabyć, w jakich cenach?
Pozdrawiam
i, co nik nie wie? :P
A masz connecta/radio fabryczne czy jakieś inne? Ten fabryczny zestaw o którym piszesz współpracuje z oryginalnym connect+. Masz sterowanie tel w kierownicy też? Jeśli tak to masz instalacje, wtyczki znajdziesz za radiem
Niezupełnie. Kolega pewnie mówi o funkcji co z włoska zwie się predisposizione celular czyli po polsku przygotowanie do montażu tel komórkowego.
Jak doprecyzuje to i pojawią się konkretniejsze podpowiedzi.
Mam fabryczne radyjko. W kierownicy mam sterowanie radiem. Szczerze to jestem zupełnie nieobeznany w tym temacie. Po prostu widzę głośniczek i zastanawiam się czy można do tego jakoś od razu podłączyć telefon czy wymaga jakiś specjalnych zestawów. Czy wystarczy "podpiąć" telefon poprzez bleutooth?
Możecie mi powiedzieć jak to wygląda mniej więcej?
Nadal zbyt lakonicznie piszesz. Gdzie masz ten głośniczek? Jest fabryczny czy ktoś sam coś instalował? Ogólnie fabrycznie nie ma w aucie żadnego odbiornika bluetooth. A sterowanie tel też masz w kierownicy czy tylko radiem?
głosnik znajduje się przy dźwigni hamulca ręcznego. Na kierownicy jest tylko sterowanie radiem.
No więc to jest oryginalny mikrofon zestawu głośnomówiącego. Współpracuje on z connectem ogólnie i nie wiem czy dałoby się go jakoś inaczej zaadoptować
Przecież connect ma mikrofon w lampce podsufitki.
W lampce podsufitki są czujniki od alarmu, przy ręcznym to ten mikrofon. Chyba że jest odwrotnie :)