-
Problem ze zmieniarką
Witam!
Jestem nowy na forum, szukałem leczy nic nie znalazłem pomocnego.
Chodzi o to ze mam problem z zmieniarka w mojej 166 a mianowicie ics ją widzi i można zmieniac plyty i utwory ale tylko tyle. Nic nie gra ani nie można wyciągnąć magazynku, zero reakcji. Jak rozsunę klapkę w zmieniarce to na ics wyświetla "no Cd". poprzedni właściciel twierdzi, że działała i w magazynku są CD. Jak kupiłem auto to zmieniarka była odkręcona i tylko wsunięta do stojaka. Przykręciłem ja orginalnymi śrubami (lezały w kole zapasowym) ale to nic nie pomogło. Prosze o jakąś pomoc i z góry dzieki.
-
Jak była prowizorka, to pomijając zdanie poprzedniego właściciela, raczej była już uszkodzona. Wysówanie szuflady z płytami może nie kontakcić ale jest coś z laserem, z wózkiem laserowym, no i płyty w zmieniarce zawsze grającą do góry :P tak przy okazji jakby co, dziwne bo niby mówi że płyty widzi..
-
no tak płyty widzi, można zmieniać piosenki i przeskakiwać między płytami ale to tyle zero reakcji wiecej... A z ta prowizorka to raczej nie, bardziej stawiałbym na to ze po prostu słabo dokręcone sruby i dlatego wie odkręciły bo inaczej nie było by ich wcale moim zdaniem...
-
Tzn. że nie masz dźwięku a piosenka normalnie jest odtwarzana przez zmieniarkę ?
Jeśli tak to czy na pewno masz spięte cincze przy zmieniarce ?
-
a te płyty to poprzedniego? dziwne jest to że pokazuje Ci ścieżkę a za chwilę masz "no cd", ja bym rozkręcił jeszcze raz, wyczyścił, sprawdził wszystkie podłączenia i ręcznie potraktował wózki
-
źle mnie zrozumiałeś, chodzi o to, że jak włącze cd to normalnie pokazuje ("track 1, 2,3..."itp.) ale nic po za tym a "no cd" pokazuje w momencie gdy odsune zamknięcie w zmieniarce. A chinche są wpiete na 100%.
-
-
to wg mnie laser jest skopany :confused:
-
Znajdź kogoś z okolicy ze sprawną i podmieńcie na próbę. Od tego bym zaczął.