witam czy pasuje czujnik abs z alfy 156 do alfy 147 wiem ze wtyczki sie roznia ale czy da rade podlaczyc np laczac same kable prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
Printable View
witam czy pasuje czujnik abs z alfy 156 do alfy 147 wiem ze wtyczki sie roznia ale czy da rade podlaczyc np laczac same kable prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam
juz Ci mowie ze nie... jak zmienialem zwrotnice to musialem z czujnikiem zmieniac i okazalo sie ze 156 i 147 niby to samo a jak przyszlo do podłączenia to okaszalo sie ze przy kielichu jak podłączasz czujnik miałem w jednej dwa gniazda a w drugiej dwie wtyczki... ale to najmniejszy problem bo ucinasz i lutujesz 2 kabelki... ale 156 i 147 maja inne łożyska a czujnik czyta właśnie chyba z łożyska bo w zwrotnicy była różnica w jego długości... chyba ze byłby to czujnik od 147 GTA bo ma takie samo łożysko
aha po zamianie zwrotnicy z łożyskiem i czujnikiem ABS tempomat wszystko działa i błędów nie ma ale na tempomacie jest wyczuwalne lekkie jakby poszarpywanie...
jak by to wyżej nie było zrozumiałe to krótko czujnik w zwrotnicy przy 147 bardziej wystawał niz przy 156 więc raczej nie bedzie pasował przez to zmieniałem z cała zwrotnica bo łożysko mi wyło i mam teraz jedną zwrotnice od 156 z czujnikiem:)
dzieki bardzo pozdrawiam
spoko ale jeśli masz troche czasu i chęci i czujnik dostępny to możesz sprawdzić jakoś dużo czasu podłączenie nie zajmuje:)
nie no sprawdzalem ale czujniki nie wysylaja wogole sygnalu do komputer takze lipa no nic musze znalesc od 147 konkretnie a wiem bo zamawialem jakis czas temu lozysko i jakis baran myslal ze sa identyczne. na pozor wygladaja identycznie ale od 156 jest troszke wieksze nie znacznie ale jednak pozdrawiam
dokładnie alfy 156 i alfa 147 GTA maja to większe łożysko a reszta wersji 147 ma to mniejsze... ja wymieniłem zwrotnice od 156 do 147 bo dałem za nią 10zł:) kto by nie wymieniał jakby łożysko wyło heh no ale ten czujnik musiałem lutować przewody... ale działa wszystko już pół roku ponad:)