-
Skrzypiace tapicerki
Jezdze nowym nabytkiem okolo miesiac.Przejechalem 9ooo km.Z czego troche w Polsce.No i zaczelo sie.Alfa zaczyna ze mna rozmawiac:),w szczegolnosci drzwi.Poszukuje dobrego patentu na zniwelowanie odglosow.Jakies pomysly,badz sprawdzone rozwiazanie ???.Napewno zamowie wszystkie nowe kolki do drzwi ale moze jeszcze jakis smar ,badz inne mazidlo ?
Kiedys w BMW mialem podobnie i tez nowe kolki ,jakis smar i spokoj,
-
Dziwne odgłosy między drzwiami to nie tylko przypadłość Twojego auta.
Ktoś tu niby wymyślił patent o jakimś smarowaniu od wewnątrz uszczelki dookoła drzwi. Temat jest na forum, ja jeszcze tego nie robiłem.
-
telflon,grafit,silicon trzeba bedzie poszukac i dac wszystko nowe,do tego wkrety rowniez na jakis smar.Niektore plastiki drzwi sa cokolwiek posledniego gatunku:(
-
U mnie smarowanie uszczelek w każdym autku pomagało (częściowo lub nawet w całości). Smarowidło jakie specjalne do uszczelek, kupowane na stacjach najczęściej.
-
Potwierdzam, ja smaruję Sonax do pielęgnacji gumy.
Pozdrawiam
Radek
-
przesmarowałem uszczelki takimi sciereczkami nasączonymi płynem z silikonem do mycia elementów gumowych z Lidla i drzwi się uciszyły...
warto też umyć miejsca styku uszczelek z drzwiami - nieraz sporo syfu tam się znajduje,szczególnie u dołu drzwi...
-
Chyba nie do konca sie zrozumielismy.Mi chodzilo o tapicerki,a nie uszczelki gumowe dookola drzwi,ktore mam przesmarowane jakims silikonem z gliceryna.Z tego prozaicznego powodu ze jakoby mamy zime,a drzwi potrafia przymarznac:P
-
W takim razie rzeczywiście, mi natomiast same plastiki w drzwiach nie "grają".
-
sorry za OT, ale co Ty Buratino - naczepę ciągasz za swoją SW, że 9000km w miesiąc robisz? ;)
Pozdrawiam.
- Rafał
-
jak smiga po Niemczech na autobahnach i czesto jezdzi do PL to mozliwe.
A co do skrzypien, to sugeruje odpuscic temat, podglosnic radio i cieszyc sie z jazdy (za pewne skrzypienia ujawniaja sie na naszych prostych drogach :),
kumpel z tego powodu rozebral pol auta - do konca nie udalo sie zniwelowac, za to nerw przy okazji wielki, chyba wiekszy niz same trzeszczenia.
Slyszalem ze czasem trzeszczenia potrafia same ustapic.
Mi na szczescie nie trzeszczy, ale nawet jak bedzie to postanowilem ze nie bede sobie tym glowy zawracac.