-
Uchylenie szyb z pilota
Mam takie pytanie. Wczoraj nieopatrznie dalem mojemu synowi (1,5 roku) pilot od Alfy i oczywiscie momentalnie zaczal sie bawic w przyciskanie wszystkich guzikow.
Jakie bylo moje zdziwienie, ze po podejsciu do samochodu wszystkie szyby byly lekko uchylone. Nie mam pojecia jak on to zrobil ale wychodzi na to, ze sie da.
Teraz tak - ktos wie jak szyby sie uchyla i pewnie tez zamyka z pilota?
Niestety syn jeszcze nie mowi wiec nie jestem w stanie wycisnac z niego informacji jak to zrobil :D
-
hej! Miałem kiedyś forda mondeo mk3 i w kluczyku po naciśnięciu i przytrzymaniu przycisku do otwierania drzwi uchylały się również szyby może w alfie jest podobnie. Pozdrawiam
-
jak przytrzymasz przycisk od otwierania drzwi przez kilka sekund to sie szyby otworza i analogicznie z przytrzymaniem od zamykania auta.
-
Dokładnie tak jak napisał kolega wyżej napewno zadziała przytrzymujesz przycisk na kluczyku i się otwierają
i odwrotnie przytrzymujesz przycisk od zamykania i się zamykają....
-
-
Obawiam się, że się nie zamkną. Od któregoś roku, otwieranie było a zamykania nie mogło być, zgodnie z dyrektywą Unijną, zresztą temat był poruszany na forum i tam jest do dokładniej opisane.
Pozdrawiam
Radek
-
U mnie otwieraja sie z pilota ale zamknac sie juz nie chca :( Moj rok to 2008 wiec wszystko chyba jasne...
-
Wychodzi na to że nie zamykają się w wersjach poliftowych......
-
U mnie też właśnie otwierają się a domknąć nie da rady. Myślałem że coś popsute ale widze że to chyba tak ma być:)
-
Stilo 2001 zamykaja i otwieraja sie ,Brera 2006 to samo , Mito 2010 to samo