-
ICS opcja Range
Kiedy auto pokazuje ile zostalo do pokonania km na danym paliwie w baku?? Jak jest rezerwa to pokazuje komus?? U mnie sa trzy --- i nic wiecej. (mam wpisany kod od navi) ale to chyba ma malo do znaczenia. Musi zniknac rezwerwa zeby pokazywal ICS pozostala ilosc km do przejechanie na danym paliwie w baku??
-
Trzy kreseczki ICS pokazuje wtedy, kiedy w zbiorniku jest tak niski poziom paliwa, że system nie potrafi przeliczyć, na jaki dystans jeszcze Ci go wystarczy. Najmniej pokazywał mi kiedyś chyba coś ponad 20 km, a chwilę po już "---". Prawda jest też taka, że zdarzył mi się moment, że na tych trzech kreseczkach 3 dni jeżdziłem do pracy i potem do domu, razem jakieś 10 km codziennie. Ale jak w końcu pojechałem zatankować, to przy wjeździe na stację Alfka zaczęła szarpać. Czyli tym razem udało mi się.
-
Co prawda nie wiem ile jest paliwa w baku ale dzis tankowalem za 80zł tj ponad 10l i te trzy kreski nie znikly niestety
-
Prawdę mówiąc, zauważyłęm, że czasem ICS pokazuje mi te kreseczki wcześniej (np. ok. 50-60 km do końca) a czasem później (30-35 km). Być może wylicza to na podstawie aktualnego średniego zużycia paliwa, również wg ICS-a. Wnioskuję to z tego, że jeżdżąc po mieście, dosyć dynamicznie, ze średnim zużyciem 11-12 l/100 km, ICS pokazuje mi owe kreseczki, chwilę później wyjeżdżam poza miasto, spalanie spada do 9 l/100 km i wskazania ICS-a zmieniają się - pokazuje np 30 km do "końca".