Witam zamierzam kupić skóry do swojej alfy i mam pytanie czy te po lifcie podejdą mi do mojej którą mam przed liftem? Mnie się wydaje że tak ale dla pewności :D
Printable View
Witam zamierzam kupić skóry do swojej alfy i mam pytanie czy te po lifcie podejdą mi do mojej którą mam przed liftem? Mnie się wydaje że tak ale dla pewności :D
Obi.Wan mnie też się wydawało, że podejdą, ale przeglądając skóry na allegro zauważyłem, że po FL tylna kanapa miała zazwyczaj 3 zagłówki, i chcąc je mieć u siebie będziesz musiał też kupić tylną półkę po FL, różnica jest też chyba w boczkach drzwi.
Hmm, ja mam wersje przed fl, skóry przed fl, a mam 3 zagłówki.
Przy boczkach to można tylko ten ozdobnik co jest z skóry przełożyć jak ten plastikowy boczek na drzwi jest inny :) a zagłówek można dać zawsze trochę wyżej, znowu bez przesady nie powinno być takich problemów z zagłókiem ja tu raczej myślałem o mocowaniach kanapy rozstawie "szyn" w przednich fotelach
---------- Post added at 21:17 ---------- Previous post was at 21:15 ----------
z półką faktycznie masz racje ale na szczęście nie są takie drogie ja mam napewno dwa zagłówki
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...017437235.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-97-...028270065.html
jeśli tylko o szyny przednich foteli Ci chodzi to prawie na 100% są te same, nie wydaje mi się, żeby zmienili szyny po fl ;)
Wszystkie mocowania są te same, W fotelach po FL nie ma haftu z logo AR, boczki drzwi mogą się różnić strukturą plastiku, ale można przełożyc same obicie skórzane
Wszystko będzie pasowac tylko z tymi zagłówkami będziesz mieć problem ja w swojej na bananie przed FL miałem dwa teraz mam po FL wnętrza,bez skór co prawda ale trzy zagłówki.
A czy skóra od 147 pasuje do 156?
Już nie pasuje. Jest inna odległość między otworami na śruby (2cm) i większy rozstaw szyn (3cm), a tylna kanapa jest węższa o jakieś 20 cm i mocowania to już inna bajka do w 156 berlina kanapa się nie składa a w 147 tak.
Tutaj bym polemizował bo jak widać mocowania zagłówków nie znajdują się raczej w samej półce tylko pod nią i co komuś z półki z samymi otworami na zagłówek jak on będzie tam tylko luzem na dołkach latał?
Ja mam SW więc się składają tylne fotele. Otwory na śruby można zrobić, gorzej z tymi szynami :/