-
Nawiew tył na nogi
Okazuje się, iż nie działa u mnie lewy nawiew na nogi- z tyłu. Raczej niczym nie jest zapchany. Z prawej natomiast działa ok. -tutaj akurat wieje jak halny.
Czy to może być awaria jednego z aktywatorów? Jeśli tak to którego (nr..)? i gdzież on się znajduje?
Dzięki za pomoc w te mroźne dni...
-
no to sam sobie odpowiem...aktywator znajduje się z lewej strony nagrzewnicy od strony pedału gazu ok 30 cm w górę. Okazuje się, że jest sprawny. Prozaicznym powodem awarii było zsunięcie się gumowego łącznika między króćcem nagrzewnicy a kolektorem nawiewu. Dostęp od strony kierowcy na wysokości radia.
Może się komuś przyda.
Byle do wiosny...
-
Na pewno się przyda. Opisz jak się tam dostać, ewentualnie jakąś fotke z operacji i będzie dla potomnych. Sam u siebie się tym zajmę bo się nawiew na tył całkiem stracił-tylko teraz w mrozy motywacji nie mam do dłubania.
-
Odkopuję temat, dmucha z tyłu po prawej elegancko, po lewej prawie wcale (na maksymalnym nadmuchu może coś czuję, ale równie dobrze to może już z przodu dmuchać)
Od czego zacząć? Co to jest ten aktywator? Jak się dostać do opisanego powyżej gumowego łącznika? Wystarczy zdjąć osłonę po stronie kierowcy czy bardziej skomplikowane dłubanie?
-
Czy ktoś mógłby wysłać fotkę jak i co przestawić aby był nawiew na nogi z tyłu bo odkąd mam 159 to wieje z tyłu tak jakby chciało a nie mogło