-
Wyjęcie wiatraka nawiewu
Witam wszystkich serdecznie mam pytanie, jak wyjąć sam wiatrak z nawiewu w Alfa 156 1.9 jtd 99r. 105 KM przeszukałem tyle artykułów i niemoge nigdzie znaleźć odp. Czy można wyjąć sam wiatrak od środka czyli kabiny, strony pasażera? czy trzeba wszystko wyciągać od zewnątrz auta. Pozdrawiam i z góry dzięki
-
od środka , jedna śrubka i potem przekręcasz całą dmuchawę i wypada na podłogę , tylko odłącz kabelek
tu widać dobrze :
http://img13.allegroimg.pl/photos/or.../55/2068485538
jak przekręcisz to wypadnie sama dmuchawa:
http://img10.allegroimg.pl/photos/or.../30/2074543054
-
i o taką odp. mi chodziło dziękuję Ci kolego bardzo serdecznie.
-
Dokładnie jak pisze Bocian, tylko musisz pociągnąć w dół uchwyt od śrubki delikatnie i dopiero przekręcasz i od dołu wyciągasz.
-
2 załącznik(i)
Załącznik 46275Załącznik 46276Witam dzisiaj wyjąłem wiatrak i okazało się po wyjęciu z tej obudowy gumowej że na dole silnika gdzie jest ośka chyba na łożysku jest to wyrwane i cały silniczek rusza się na lewo i prawo jakieś 2-3mm i mam pytanie czy to jakoś można naprawić? czy wymienić poprostu cały wiatrak na nowy? i jeszcze jedno pytanie czy od wszystkich alf 156 wiatraki są takie same? czy każdy rocznik i rodzaj silnika posiada inne? mój model to 156 1.9 105KM 99r.
-
raczej nowy , to jest łozysko slizgowe i jak juz sie wyrwalo to trudno bedzie je umiescic tam z powrotem ono jest mocowanie przez zacisniecie dwoch gniazd a samo lozysko ma ksztalt jak by kuli by mogło pracowac jako lozysko wachliwe ale bez luzow ,ja dalem za urzywke 5 dych bo mialem polasmane lopatki
-
No spoko tylko pytanie jest nst. bo na allegro wiatraków jest bardzo dużo od 156 ale akurat do 156 1.9 pokazało tylko 2szt po 169zł reszta była nawet po 40zł i czy różnią się one czymś? bo dla mnie jak na moje oko to różnicy ja nie widzę żadnej. Dziękuję Ci za odp.
-
zapytaj na naszym bazarku forumowym ja tak kupilem ,mnie sie wydaje ,ze roznicy nie ma ,no chyba ze po lifcie
-
ok dzięki piękne pozdrawiam
-
sprawdz jaki masz numer czesci na swoim wiatraku i zapytaj tych sprzedawcow z Allegro zeby porownac. nie daj sie wkrecic w wiatrak bo nie bedzie pasowal, kreci sie w druga strone i lopatki chyba rowniez odwrotnie ulozone tak ze zamiast dmuchac powietrze do auta, bedzie je zasysal.