Poważny problem! Tak jak w temacie. Mój kluczyk złamał się i część z immobiliserem zginęła. Jutro zacznę szukać. Ale chciałbym dowiedzieć się z jakimi kosztami wiąże się wymiana stacyjki, nowy kluczyk i programowanie kompa. Pomocy!
Printable View
Poważny problem! Tak jak w temacie. Mój kluczyk złamał się i część z immobiliserem zginęła. Jutro zacznę szukać. Ale chciałbym dowiedzieć się z jakimi kosztami wiąże się wymiana stacyjki, nowy kluczyk i programowanie kompa. Pomocy!
Dorobienie kluczyka z alfa code 2 to koszty rzedu okolo 1000 zł (chyba nieco mniej, ale to pewnie zalezy). Przypuszczam, ze taniej nie bedzie w twoim przypadku.
taniej będzie chyba wymienić Immo na inne
całe zestawy na allegro można kupić za około 400zł.
http://moto.allegro.pl/listing.php/s...ategory=3&sg=0
komputer też muszę kupić? Myślałem, że da się go jakoś zakodować. Czy wymieniany zestaw musi pochodzić z innej alfy 156 1.9JTD?
A jak się do samochodu dostaniesz? Będziesz się włamywał?
Jak masz kartę kodową to wykroją Ci grot z numeru na karcie.
Taniej wyjdzie podmienić wszystko. Jak masz odrobinę kultury technicznej, to pójdzie łatwo, chociaż trochę czasu zajmie.
Mam taki zestaw od 1.9 8V 105CV - kompa, immo, centralkę zdalnego, zamki (wszystkie łącznie ze schowkiem i airbagiem), 2 klucze. Wyjdzie dużo, dużo taniej niż dorobienie w ASO ;-)
Samochód jest otwarty. Nie mam karty kodowej.
---------- Post added at 03:45 ---------- Previous post was at 03:42 ----------
No i to rozwiązanie wydaje się najsensowniejsze. Gdybyś mógł podesłać mi konkretne dane na priva co do ceny itp. Będę wdzięczny