Witam, jak w temacie, chcę wymienić akumulator i zastanawiam się jakiej firmy najlepszy? cos z polecenia godne uwagi...z góry dzięki! Nadmienie, że do tej pory Varta siedzi w środku. Pozdrawiam
Printable View
Witam, jak w temacie, chcę wymienić akumulator i zastanawiam się jakiej firmy najlepszy? cos z polecenia godne uwagi...z góry dzięki! Nadmienie, że do tej pory Varta siedzi w środku. Pozdrawiam
Załóż Centre Future stosunkowo tani i dobry choć znajdą się i Ci którzy nie polecają u mnie od kilku lat Centra we wszystkich autach w rodzinie.
najlepiej centre tą czarną przed futurą bo można po zakończeniu gwarancji dolewać wody a futura jest nierozbieralna.
Ja dla odmiany polecam ZAP.
przeważnie wszystkie i tak mają 2 letnia gwarancję. Ważne żeby aku miał odpowiednie parametry ...Ah i dobry prąd rozruchowy ( druga wartość podawana na aku) a jaką firmę wybierzesz to już zależy od zasobności portfela. Ja do benzyniaka kupiłem firmy Dynamic bodajże i jak narazie zero problemów.
Jak zapragniesz mieć coś z górnej półki, kup VARTA ewentualnie BOSCH. Jeżeli chcesz mieć polskie i dobre, kup ZAP/SZNAJDER. Jeżeli będziesz chciał kupić coś taniego, polecam AUTOCRAFT.
Centra Futura 53Ah 580A- wziąłem większy choć nie mam klimy i większej elektryki a silnik 1.4. Kosztował mnie 250zł i ma 3 letnia gwarancję + asistance jakiś tam z centry :) nie mam najmniejszych problemów z nim (w sumie to od grudnia go mam :P)
Ja polecam również Centrę Futurę, sprawdziłem na sobie kilka sztuk i w przeciwieństwie do Bosh'a, który na prawdę stracił ostatnio na jakości jest super! Bosh'a to już nawet sprzedawcy nie polecają gdzie się nie zapytam.. :) Ja mam 60 Ah i 600A prądu rozruchowego, działa bez najmniejszego problemu a zapłaciłem za niego 262zł rok temu dokładnie :) Jak masz klimę pakuj 60Ah, jak nie to model niżej! :)
varta centra futura zap i bosch:) w tej kolejnosci:)