Witam,
Nie działa ogrzewanie tylnej szyby w mojej 146. Bezpiecznik ok, przekaźnik ok. Na kablu przy tylnej szybie brak napięcia.
Przerabiał ktoś ? Jakieś pomysły ?
Printable View
Witam,
Nie działa ogrzewanie tylnej szyby w mojej 146. Bezpiecznik ok, przekaźnik ok. Na kablu przy tylnej szybie brak napięcia.
Przerabiał ktoś ? Jakieś pomysły ?
Witam,
Najprawdopodobniej masz załamany przewód w tej elastycznej gumce osłonowej - między karoserią a tylną klapą.
Wysuń delikatnie tą gume od strony karoserii i tam sprawdż, czy masz napięcie na tym kablu. Jak tak, to masz poł biedy :) Poprostu łączysz i prowadzisz aż do szyby. Jeśli natomiast nie masz tam napięcia (jak pisałem wyżej) to nieco więcej roboty....
Może też być, że coś nie styka na manetce - ale najpierw sprawdź jak pisałem :)
Panowie potrzebny mi jakiś prosty sposób na sprawdzenie czy wszystkie ścieżki grzeją. Mam szybę wyciętą z klapy i ścieżki niby wyglądają ok. Jakieś pomysły?
witam sprawdź przekaźnik sprawdź na innym zwykłym pasuje idealnie
ja miałem w swoje 146 uszkodzony tzn styki przekaźnika nie łączyły a było słychać że załącza
ten beli posiada układ czasowy a przekaźnik jest tak zamontowany żeby wyczyścić styki trzeba by go wylutować z płytki
ja założyłem zwykły chyba 30 lub40A i jest ok itak widać kiedy wyłączyć grzanie
jak założysz zwykły to sprawdź czy dochodzi 12v:)
Chodziło mi o weryfikację czy wszystkie ścieżki grzeją (czy któraś nie jest przerwana). Instalacja do szyby jest ok.
Dominik, nachuchać trzeba na włączoną szybę. Ja tak sprawdzam :)
Ok. A wogóle jak to podłączyć żeby może tych ścieżek nie popalić? Można bezpośrednio pod aku?
jak najbardziej tylko uważaj na duży prąd najlepiej podłączyć szybę na złączki i podłaczać do aku zasilacz tego raczej nie uciągnie ponad 10A potrzeba