Witam. Kupiłem fotele do mojej alfy (2,5 V6 z 98') które mają poduchy i podgrzewanie. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakoś podłączyć którąś z tych spraw? By działały oczywiście.
Printable View
Witam. Kupiłem fotele do mojej alfy (2,5 V6 z 98') które mają poduchy i podgrzewanie. Moje pytanie brzmi, czy idzie jakoś podłączyć którąś z tych spraw? By działały oczywiście.
w starych fotelach chyba też miałeś poduchy? co do podgrzewanych foteli nie wiem czy nie trzeba jakiegoś modułu.
a na kij mu moduł ?
jak ma maty w krzesłach to ino włącznik/wyłącznik dorobić , doprowadzić zasilanie i już bydzie działać
tam tylko mata potrzebuje prądu i tyle
Oprócz prądu trzeba by też dodać bezpiecznik na kable do ogrzewania foteli. Poduszek nie da się podłączyć plug&play.
no o bezpiecznikach to raczej każdy w miarę rozgarnięty pomyśli - żeby takie coś zabezpieczyć
ale tak ogólnie skoro ma fotele z matami to jedyny problem to doprowadzić do nich prąd , zrobić jakiś wł/wył , zabezpieczyć bezpiecznikiem
żadnego modułu tutaj nie widzę - bo i po co
no ale ja tam nie wiem - ja się nie znam
ja miałem fotele bez podgrzewania i po zakupie ogrzewanych pod wykładziną znalazłem kable. Możliwe że okablowanie już jest w każdym i wystarczy dać przekaźnik i podłączyć.
Owy włącznik i wyłącznik jest oryginalnie. To dobra sprawa jeżeli kable są.
Czyli poduchy już nie są takie P&P?
Jako, że to mój pierwszy post, witam wszystkich:) Mam jedno proste pytanie, zajrzałem dziś do wnętrzności fotela pasażera w Alfie 156, i zobaczyłem w nim coś takiego, co widać na zdjęciu, i co według mnie na 99% jest matą podgrzewania fotela.
http://www.forum.alfaholicy.org/atta...d=130864&stc=1
Pytanie, czy to rzeczywiście jest podgrzewanie fotela, a jeśli tak, to jak to ożywić? Spod fotela wychodzi żółta wiązka z dwóch przewodów, na której jest jak byk etykieta "without heating", dalej jest połączenie kostkami i dalsza część wiązki wchodzi w podłogę. Wolę się dopytać co to jest, zanim rozepnę tą kostkę, żeby coś nie wybuchło:) Poza tym fotel nie ma włącznika do podgrzewania, ale też nie ma w nim nic co by wymagało elektryki, poduszek itp - chyba że to jakiś czujnik zajęcia fotela przez pasażera do kontrolki pasów. Nie wykluczam, że ktoś w tym fotelu wcześniej grzebał, stąd moje pytanie.
U mnie spirala podgrzewania siedziska wygląda inaczej i fotel fabrycznie ma kwadratowy włącznik pod siedziskiem. Żółta wtyczka to poduchy ta od podgrzewania powinna być biała o ile mnie pamięć nie myli.