-
prosba- lambda JTS
witam,czy ktos z kolegow,kolezanek:) posiadajacych Jts-a mogl by mi zrobic fotke lub opisac kostke(diadram kolorow) laczaca sondy lambda bank1 sonda1 bank 2 sonda 1?? dzieki i pozdrawiam
---------- Post added at 16:13 ---------- Previous post was at 16:12 ----------
dodam tylko ze nie chodzi mi o kostke sondy tylko kostke ecu-szescioprzewodowa
-
Kolego Cezar:
Ok. Zrobię te zdjęcia.
Ale nie wiem, które to wtyczki są. Mam po dwie wtyczki - takie same z prawej i lewej jakby strony pokrywy metalowej kolektora, te z prawej są bliżej silnika. Z każdej strony – w jedną wtyczko-kostkę wchodzi 6 kabli, a w drugą 4 kable od góry.
Patrzyłam na Twoich zdjęciach, ale coś mi to inaczej wygląda. Może w ogóle szukam nie z tej strony, nie w tym miejscu.
Jak napiszesz o które chodzi, albo dasz jakieś większe zdjęcie, gdzie zlokalizuję po jakimś elemencie co mam sfotografować i opisać, to nie ma sprawy – zrobię zdjęcia od razu.
-
1 załącznik(i)
witam
jest to wtyczka kwadratowa na 6 przewaodow z lewej strony stojac przed autem(bank1),czasem na fotce malo widac wystarczylo by tylko opisac kolory tyle ze u mnie wtyczki nie ma sa tylko polutowane kable z wtyczka sondy lambda
-
- dałeś strasznie nie ostre zdjęcie, szkoda.
- czyli potrzebne sa kolory kabli idące do ECU z sondy pre-cat, szerokopasmowej.
- bo na tym twoim nieostrym zdjeciu widac także sondę post-cat, 4 żyłową, wąskopasmową.
- bank 1 jest z lewej strony, bank 2 z prawej strony puszki katalizatora.
- raczej nie te kolory z wtyczki sondy, poniżej.
--
http://www.forum.alfaholicy.org/
--
-
witam ponownie-chodzi o kolory kabli idace od ecu do sondy pre-cat,zakupilem nowe sondy pre cat i chcial bym je dobrze podlaczyc natomias brak mi kostki z ecu,poprzedni wlasciciel poobcinal i zalozyl jakiec dziwne sondy
-
2 załącznik(i)
-
1 załącznik(i)
Załącznik 47385
Proszę – lewa wtyczka z 6-przewodami.
Oznaczenia tak jak na zdjęciu:
1 – zielony
2 – biało-niebieski
3 – żółty
Z drugiej strony, w tej samej kolejności od lewej licząc
1’ – niebieski
2’ – biało-różowy
3’ – zielony
Jeśli potrzebna druga – napisz.
Lub jeśli nie to co potrzeba.
-
dzieki serdeczne-biegne sprawdzac:)
---------- Post added at 13:43 ---------- Previous post was at 13:28 ----------
wszystko inaczej:)
1-braz,czarny
2-czerw zielony
3-braz
nastepna strona
1-niebieski
2-braz bialy
3-zolty czerwony
---------- Post added at 13:50 ---------- Previous post was at 13:43 ----------
no i pytanie-czy tak ma byc?????? jak nie to jak?
-
Ja już nie zadaję tego pytania… ;)
W Twojej sprawie – mogę jeszcze zrobić jedno – w warsztacie, gdzie będę we wtorek, ponoć mają swoją 156 JTS – jeśli będzie - sprawdzę te przewody w kolejnym egzemplarzu i napiszę, ale to we wtorek przed południem.
-
moze tez tak byc ze GT maja inne wiazki kabli stad tez te inne kolory