-
Awaria ABS'u i TCS'a
koledzy pomocy mam kłopot z abs i tcs pewnego dnia podczas jazdy zapaliły się kontrolki od abs i tcs i wyłaczyik nie działa patrzyłem na bezpieczniki i są ok w przednich kołach miałem urwane kabelki zostały zlutowane i dalej nic sie nie dzieje jak nie działało tak nie działa dalej mocno mnie to już powoli denerwuje POMOCY BŁAGAM
-
Podłączałeś pod komputer? Pewnie, którys czujnik padł. Więcej nie pomogę bo nie mam TCS.
-
Bez podpięcia kompa, skasowania starych błędów i odczytaniu nowych aktualnych nic Ci tu nikt nie wywróży.
-
Miałem tak samo padł czujnik ABS'u po wymianie wszytko ok ale bez podpiecia pod kompa nic nie zrobisz
-
Domniemam, że przewody są zlutowane poprawnie. Możesz jeszcze oczyścić czujniki z ewentualnych zbrudzeń i odłączyć na kilka minut akumulator aby zresetować kompa. U mnie zabiegi te przywróciły ABS do życia. Jeżeli to nie pomoże to powtórzę z poprzednikami - diagnostyka komputerowa. W Bolesławcu może zrobić Ci to Faltyn z ul.Bema, Sebastian z zakładu mechanicznego na ul. Śluzowej lub ewentualnie serwis w BERTMANIE. Powodzenia.
-
...albo kupić kabelka za 30pln i sobie zdiagnozować :)
-
już mam prawy tylni czujnik abs dokładnie wyszło sensor rr mm tylko pytanie czy samemu da się do niego jakoś dobrać
-
Troszke cierpliwosci i do opanowania i dasz rade
-
podłączę się pod post. U mnie występuje taki problem że podczas gwałtownego hamowania odbija mi pedał co to może być?
-
Jacek83 co oznacza "odbija" ? Jeżeli przy gwałtownym hamowaniu czujesz "pulsowanie" pedału hamulca pod stopą tzn. że działa ABS, którego zadaniem jest niedopuszczenie do zablokowania kół podczas hamowania. Inne odbijanie może oznaczać problem...:confused:.