-
jak zrobic reset
Prosze o pomoc. Jak krok po kroku zrobic reset programem FiatECUscan. Jo juz nie mam sil. Robie wszystko jak nalezywg wskazowek tu zamieszczonych i po resecie obroty pieknie stoja, ale po wystygnieciu silnika wariuja od 1,8 do 2,3k obr/min lub odrazu po resecie tak wariuja. Kiedys robilem reset kilka razy i bylo ok. Zdarzalo sie tak ale po n-tym resecie bylo ok.
-reset
-wylaczam program i kluczyk w poz 0 czekam 90s
-kluczyk w poz MAR czekam 30s
-odpalam auto i czekam do wlaczenia wiatraka
-
Po pierwsze nie 30s tylko przy kazdej operacji minimum 90s.Po drugie zrob to samo tylko bez podlaczania FES.Kluczyk w pozycje MAR,90s,kluczyk w pozycje 0, 90s,kluczyk w pozycje MAR,90s,odpalam auto bez powrotu kluczyka do pozycji 0,czekam az 3 razy wentylator sie wlaczy.Przed ta operacja wszystkie odbiorniki prady wylaczone czyli radio,swiatla,nawiewy itd.Poza tym dopoki nie skonczy sie etap z wentylatorami nie wolno dotykac kierownicy,pedalow.Ja zawsze tak robilem i bylo zawsze dobrze
-
sprawdź czy nie masz napiętej linki gazu
na 99% to jest tego wina
-
dziekuje wam. jutro sprawzde te 2 opcje
-
nic nie pomaga. probowalem juz wszystkie mozliwe sposoby. mam tego dosc :(. Tak bede jezdzil. Za 10tys robie rozrzad zajade do aso niech robia. Nie mam juz nerwów.
-
na pewno masz luźną linkę od gazu??
miałem identycznie po resecie jak linka była naciągnięta - identycznie!
-
luzna jak ...... i napewno to jest jakas drobonstka :/
-
w AD masz dwa resety
pierwszy resetuje silniczek - po resecie na kompie czekasz z 20 s i wyłączasz zapłon na minimum 90s, włączasz zapłon i tyle
drugi resetuje wszystko - to samo co wyżej plus adaptacja po odpaleniu na wolnych, bez gazu itp do załączenia wentylatora kilka razy
ja tak robię - jak źle to mnie poprawcie
-
reset mozna zrobic odlanczajac akumulator na 24 godziny?? tzn minus od akumulatora.?? Czy to nic nie da?
-
nic to nie da.....
tylko komp