-
Uszczelka podszybia
Witam serdecznie
Moja alfa dostała ostatnio nową szybe przednią i powstał problem wody zaciekającej pod plastik podszybia - gdzie kupic uszczelke tą która powinna byc przyklejona do szyby/do podszybia? Jak zapewnic prawidłowe przyleganie plastikowego podszybia do tejże uszczelki?Bądź uszczelki do szyby? Mam chyba wyrobione te plastikowe spinki w które wpina się mocowanie podszybia - gdzie qpic? Proszę o wasze zdanie w tej sprawie.
-
A niech sobie cieknie, z uszczelką czy bez i tak podszybie nie będzie idealnie przylegać. Woda sobie spłynie odpływem.
-
Ja jednak wolę jak jest w miarę szczelnie, po poprzednim właścicielu wyrzuciłem porządną garść liści, ziemi i ptasich piórek :D
Uszczelka powinna być przyklejona do plastikowego podszybia. Całe podszybie razem z uszczelką powinno trzymać się na spinkach.
Spinki pasują pewnie od jakiś fiatów, ja mam od punto chyba.
(np takie, ale lepiej zmierzyć starą i porównać wymiary: http://allegro.pl/spinka-podszybia-f...152671492.html)
-
Hej
Rozbierałem plastiki kilka razy. A to do filtra, a to do silnika wycieraczek. Powiem ci, że nie udało mi się złożyć tak, aby przylegało idealnie.
Po kilku razach darowałem sobie dopasowywanie, pomimo dobrych spinek i całych zaczepów w plastikach.
Trudno to spasować idealnie. Tak jak pisał Slavol, woda sobie odpłynie do odpływów.
-
Odgrzewając. Wymieniał ktoś tą uszczelkę ew. przyklejał do plastikowego podszybia?. Idze gdzieś tą uszczelkę dostać ?
-
Mam uszczelkę ze swojej, po fl, 20zl z przesyłką.
-
Jeszcze jedno czym ta uszczelka jest przyczepiona do plastikowego podszybia ?
-