-
Osłona dolna pod silnik
Czy osłona pod silnik do 166 jtd pasuje np. od 156 jtd lub od Lancii Lybry 2,4?
Wróciłem ze Szwajcarii, a tam gdzie mieszkałem u mechaniora berbecia makaroniarza są same alfy (4x 166, 2x 156, 2x 164), Lancie (1x thema turbo, 1x thema kombi 1x lybra 2,4 jtd), no i fiaciory (chyba ze 6 punciaków każdej gen. .. .. . ).
Wiele jest ich na części więc zawsze mam możliwość skubnięcia czegoś :)
-
nie, tylko od 166, i chyba od kappy pasuje ale pewny nie jestem
-
koledzy chciałbym się podpiąć pod temat. Znalazłem firmę, która zajmuje się wyrobem aluminiowych płyt pod silnik, niestety firma znajduje się w okolicach Słupska, a ja mieszkam w Karpaczu, Czy jest ktoś kto by mógł odwiedzić ową firmę w celu przymiarki . Koszt takiej płyty to w zależności od grubości (od 2 do 4 mm) to 200-400zł. Może zakup klubowy obniżył by koszty. Proszę o odpowiedź na priv m-dachtera@tlen.pl
-
ta z allegro nie jest zła, mocne elastyczne grube tworzywo, wręcz mocniejsza od oryginalnej i mozna ją spawać jak pęknie.. minus to taki ze jakos wykonania tragiczna i trzeba ją troche dopasowac przy montazu..
-
Ja mam AutoVip oslone już drugi rok i trzyma się pięknie. Dałem chyba coś koło 80 pln...
PS od kappy 2,4 pasuje do 166 2,4
-
u mnie problem polega na tym , że często jeżdżę po koleinach śnieżnych i uszkodziłem łączniki elastyczne od wydechu :( a przedtem alternator.
-
mikell0 zapytaj się kolegi Twardy bo on robi takie płyty pod silnik, z tego co wiem do 156 ma na sprzedaż, nie wiem czy 166 ma ofercie ale warto zapytać:)
-
lancia kappa i alfa 166 to te same płyty podłogowe... ale co ciekawe kappa lepiej zabezpieczona przed rdzą..
osłony pod silnik te same a kupno osłony od kappy koszt taki sam co do alfy..
i będzie to wyglądało tak ze
osłona z kappy z silikiem 2.0 155 bedzie taka sama jak do ts
silniki 2.4 te same osłony
i silnik 3.0 od kapy i 2.5 3.0 alfa jak wyżej
a szybkie pytanie do posiadaczy alfy.166 ze zmieniarka cd
czy przy każdym załączeniu stacyjki na pozycje 1 tak zwanej masy
zmieniarka przeładowuje płyty cd? zmieniarka pusta.. nie sprawdzałem jak jest gdy sa w niej płyty.
oczywiście trzeba sie dobrze wsłuchać żeby usłyszeć zmieniarkę.
-
-
mikell0 --> raczej mało prawdopodobne, żeby ktoś to zrobił w pieniądzach o jakich napisałeś. 2mm alu sam materiał wyjdzie 150zł, natomiast 4mm ok 300zł. A gdzie obróbka....?
Ale kto pyta nie błądzi :)
U mnie niestety były tylko do 147/156/GT i została 1 i narazie ostatnia sztuka.