Kontrolka przepalonej żarówki
Pali mi się kontrolka przepalonej żarówki. Sprawdziłem wszystkie żarówki i świecą, sprawdziłem nawet tę w popielniczce opisywaną w innym poście. Odpaliłem FES 3.3 w trybie "światła" skanowałem błędy i pojawił mi się B1021 (poniżej wkleiłem zapis błędu). Szukam w necie informacji o błędzie "B1021 - Rear sensor signal" a znajduję informacje kod "B1021 Driver's airbag - high resistance". Co ma kontrolka spalonej żarówki do airbag? Z tego co rozumiem na podstawie opisu błędu uszkodzony powinien być czujnik cofania a działają. Ponadto w książce serwisowej jest wykaz żarówek objętych inspekcją i nie ma mowy o czujnikach cofania. Co mam zrobić żeby kontrolka zgasła (oczywiście wykluczam wyjęcie żarówki kontrolki)?
CONNECTED TO:
ALFA 166 '03 2.4 JTD 20V
Valeo XENON headlamp (left)
--------------------------------------------------------------
ECU ISO code: xxxxxx
FIAT drawing number: xxxxxxx
Hardware number: xxxxxxxx
Hardware version: xx
Software number:
Software version: 2A05
Homologation number:
ECU programming date: 09/25/2003
READING ERROR CODES:
1: B1021 - Rear sensor signal
Check the following:
- Sensor faulty
- Connections faulty
- Wiring faulty
Powodem tego błedu jest fakt, że ECU nie odebrało sygnału z czujnika. Błąd obecnie jest aktywny. Podejmij stosowne działania by usunąć usterkę. Kontrolka na desce została włączona przez ten błąd.
kontrolka przepalonych lampek
mam pytanie czy kontrolka przepalonych lampek jest tylko od oświetlenia zewnętrznego (czyli światła pozycyjne drogowe mijania itd) czy ta kontrolka tez pokazuje przepalone lampki wewnątrz samochodu np podświetlanie zegarów, lampka w bagażniku itd.
jeżeli mam ucięte kable od świateł przeciwmgielnych (już z taką usterką kupiłem) to tez mi wyrzuci kontrolkę przepalonych lampek czy poprostu będzie widział jako doczepiona wtyczka? wymieniłem h7 na nowe (h7 ultra white) i pozycje też na nowe(diodowe białe) i jak włączyłem samochód to mi pokazał kontrolkę przepalonych (czyli świeci się dalej jak już wszystkie inne zgasną ).
czy ktoś nie ma może wtyczkę do świateł przeciwmgielnych (czyli tych co ja ucięte u mnie są dwa kable i nic więcej)