-
2 załącznik(i)
Bład centralki Air bag
Witam
Po wymianie cieknącej nagrzewnicy przyszedł czas na zrobienie porządku z elektryka.
Centralka Air bag byla cala zalana płynem po osuszeniu i wyczyszczeniu wtyczek oraz centralki byly bledy ktorych nieudalo sie skasowac.
Zapadla decyzja o zakupie uzywanej centrali , dzis ja podlaczylem i zalamka. Jest jeszcze wiecej bledow niz na starej i rowniez nie daja sie skasowac.
Zalaczam pliki z Fes-a , moim zdaniem centralka jest z powypadkowego auta , i jest zablkokowana , wymaga przeprogramowania.
Prosze o interpretacje , gdyz chce reklamowac u sprzedawcy ta centralke jako uszkodzona
pozdrawiam
Jacek
-
W zasadzie sam sobie odpowiedziałeś :)
Centralka jak widać pochodzi z auta powypadkowego. Swoją drogą nie rozumiem sprzedawcy, który wysyła taki szmelc. Liczy na to, że ktoś nie odeśle?
-
Dostała strzała, przeprogramowanie jest raczej słabym pomysłem.
Za 4 dyszki mam pewniaka.
-
Witam
Kontaktowalem sie ze sprzedawca , prawdopodobnie wiedzial ze ta centralka jest uszkodzona , ma mi przyslac kolejna .
Jezeli okazaloby sie ze bede mial z nim problem , bardzo chetnie skorzystam z propozycji kolegi
-
1 załącznik(i)
dla kolegi Szerszeń
zdjecie mojego sensora airbag to ten wskazany strzalka
-
Hej
Podpepnę się pod temat gdyż mam ten sam problem (czerwona ikona od poduszek)miałem wymianiana nagrzewnice i po wymianie ten blad, pod komputer jeszcze nie bylem podpiac-sprawdzilem centralke pod ics - sucho (dzieki jacek1968 za opis) , kable pod fotelem i tez ok, pytanie mam czy magicy rozbierając alfe-wymiana od strony silnika mogli tam cos odlaczyc, jest tam cos co moze byc odpowiedzialne za airbagi? dzieki pzodrawiam
-
@Daro71: Najpierw spróbuj wpiąć pod kompa i skasuj błędy, wnioskuję że masz alfę przedliftową a tam błędy poduszek jak raz wystąpią to są utrzymane do czasu skasowania kompem. Czyli teoretycznie możesz już mieć wszystko w porządku, wystarczy że magicy nie odłączyli akumulatora jak grzebali przy kablach i zapisał się błąd.