-
centralny zamek wariuje
siemka
dzis pojawił sie problem z centralnym zamkiem mianowicie jak otworze z kluczyka to zamek sie otwiera zamyka otwiera zamyka itp(we wszystkich drzwiach) az otworzy ale potem jest problem gdy chce zamknąc auto równiez kluczykiem to on zamknie tylko drzwi kierowcy (reszta jest otwarta) i musze zamykac kazde drzwi z osobna
gdzie szukac przyczyny ?
prosze o pomoc sprawa dosc pilna
-
pewnie siłowniki do wymiany albo do czyszczenia. Też tak miałem w mojej 155 ale w lecie było git tylko jak wilgotno było to wariował pewnie masz tak samo. Ja z tym żyłem:)
-
tylko to sie stało dopiero dzis
jak były mrozy to ok bo zamek pasazera przymarzł i nie chodził wogóle a teraz wszystkie zamki chodza tylko po prostu wariuje i otwiera zamyka itp
nigdy nie miałem takiego problemu (prócz mroznych dni)
-
kolego ja tez tak mam w swojej 146 jak chce zamknąć to sie mi zamyka i otwiera i tak w koło Macieju;)
u mnie np zamek prawych przednich drzwi sie nie domyka i dlatego jest taki problem ale biały smar w sprayu załatwi problem przynajmniej u mnie tak jest;)
-
u mnie tez tak bylo ale ustapilo samo razem z mrozami :) mysle ze smarowanie pomoze, trzeba zdjac boczek i dobrze zamek od srodka popsikac i sprawdzic wtyki odrazu
-
is centralny wogóle nie działa :( ani sie nie otwiera ani nie zamyka kazde rzwi z osobna musze otwierac/zamykac indywidualnie
obstawiam przekaznik jak nabede taki sam to sie zobaczy co było przyczyna
-
wie gdzie szukac centralki z centralnego zamka ?