-
co to może być
witam od pewnego czasu podczas gwałtownego przyspieszania słychac jest gdzies z prawego przodu jakby takie glosne trzeszczenie cos w stylu jakby przegub ale wydaje mi sie ze to w zawieszeniu . gdy ruszam powoli nie ma takich objaw. wystepuja na prostych kołach. oraz z lewej strony w kole slychac jakby takie metaliczne stuki na dołkach albo gdy np wysiadam z samochodu i sie podnosi to tez stuka dzwiek jest jakby sprezyny ale dzisiaj zmienialem wahacze górne po obu stronach i sprezyny są całe...
-
Przeguby kolego, przerabiałem ten temat sprawdź zewnętrzne, ale i wewnętrzne, bo prawdopodobnie to tu tkwi przyczyna. No chyba, że chcesz rozbijać silnik i szukać przyczyny w kole dwumasowym... ;)
-
to z prawej to w sumie moze byc przegub bo chrobocze przy ostrzejszym ruszaniu i jest to pewnie wewnetrzny bo nawet na wprost chrobocze. a te stuki metaliczne po lewej stronie nawet jak samochod jest zgaszony i z niego wysiadam albo nim ruszam to stuka to moze byc przegub?? bo wewnetrzny lewy byl robiony wiec jak cos to zewnetrzny zostaje
-
Stuki mnie ciekawią, ale może najprościej będzie wskoczyć do kogoś na kanał i zlokalizować miejsce, bo po Twoim opisie ciężko zgadywać, a taka dokładniejsza lokalizacja tych stuków jest Ci znana?
---------- Post added at 09:01 ---------- Previous post was at 08:57 ----------
Bo jeśli chodzi o koło to według mnie skoro nie przegub, to może coś z klockami albo zaciskiem? Naprawdę ciężko tak gdybać.
-
wydaje mi sie ze centralnie przy tarczy gdzies , patrzylem na kanale ale jak samochód jest podniesiony to nic nie skrzypi dopiero jak stoi na kolach
-
No to przegub, bo raczej piasta albo łożysko odpada.