Szukam sprawnego silnika do alfy 166 2.0 T.Spark 155 KM.
Podpowiedzcie gdzie szukać bo już mi brakuje pomysłów.
Czy można wsadzić silnik o innym kodzie? Różnią się czymś istotnym?
Będę wdzięczny za wszelkie pomysły: 507 457 615.
Printable View
Szukam sprawnego silnika do alfy 166 2.0 T.Spark 155 KM.
Podpowiedzcie gdzie szukać bo już mi brakuje pomysłów.
Czy można wsadzić silnik o innym kodzie? Różnią się czymś istotnym?
Będę wdzięczny za wszelkie pomysły: 507 457 615.
A nie lepiej zrobić, jeśli jest to możliwe?
Pewnie jest dziura w bloku od pękniętej korby, wtedy nic nie zrobisz.
A skąd kolego jesteś, bo jak nie daleko to myślę, że pomogę. Abstrahując to jestem za tym, żeby w profilu uzupełniać <miejsce zamieszkania, model i rocznik Belli> wtedy to co zapisałem do tek pory nie istniałoby... ;) Ja silnik do mojej 166 szukałem ponad rok - skończyło się tak że kolega, któremu nadal i z całego serca dziękuję pojechał do niemcowni i przywiózł odkrojony przód z Alfy 166, wcześniej nią pojeździł. Przywiózł mi tez przednie fotele w skórze, podgrzewaniu i elektryce ale okazało się że kolor nie podszedł (nie mówcie mi że czarne to czarne a białe to białe). Polecam takie rozwiązanie jak masz takiego speca bo zyskujesz za parę ojro centów z takiego dawcy wszystko co można wyciągnąć z auta, które kończy się za przednią szybą. (Ja na przykład nie płaciłem za taką usługę poza silnikiem bo znajomy wyciągnął z niej tyle gratów że zarobił odpowiednio a tym się gość zajmuje tylko że na co dzień targa takie przody od opli i fordów bo nomen omen części potrzebne.)
A skąd ziomal jesteś?
Jestem z Poznania.
---------- Post added at 20:58 ---------- Previous post was at 15:13 ----------
Gdyby było to opłacalne to bym zrobił:)
---------- Post added at 21:00 ---------- Previous post was at 20:58 ----------
W bloku raczej dziury nie ma, ale chyba jest w tłoku bo na jednym z cylindrów nie ma wcale cisnienia.
moto.allegro.pl/silnik-alfa-romeo-147-156-166-2-0-16v-02r-ar32310-i2163614526.html
Złotniki Kujawskie - relatywnie nie daleko od Poznania - pisz, dzwoń, pytaj - uzdrawiaj Belle.
Parę minut na allegro i wiem jak sprawa wygląda po najniższej linii oporu - szukaj kolego - szkoda że bliżej mnie nie jesteś, może znalazłby się jakiś przód od 166
pozdrawiam, Michał