-
Niepokojący wykres!!!
Witam od paru dni spod machy dobiega niepokojące syczenie szczególnie je słychać przy zmianie biegu gdy odejmuję gaz ostatnio zrobiliśmy wykres http://imageshack.us/f/823/wykresp.jpg/ nie wiem czy dobrze myślę ale po tym co widzę mam podejrzenia że zapiekła się zmienna geometria w turbinie dodam że spalanie mi nie wzrosło i nie kopci na czarno...ale auto tak jakby sie bardziej mułowate zrobiło. Za wszystkie porady będę bardzo wdzięczny.
-
Nie działa prawidłowo sterowanie zmienną geometrią turbiny, albo masz dziurę w dolocie
-
mógłby ktoś wkleić "wzorowy" wykres doładowania ?? Wydaje mi się że ten kolegi Fasola nie wygląda najgorzej... aczkolwiek lekko się przycinają kierownice, czego skutkiem jest niedoładowanie od 2350 do w sumie 3000obr
---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:29 ----------
zastanawia mnie jeszcze to oczekiwane ciśnienie doładowania, aż ~ 2320 ?? u mnie jest ~2220
-
Czyli czeka mnie wyciąganie turbo...mam nadzieje że uda się to wyczyścić. Dzięki panowie za pomoc.
-
nie panikuj... Miałem taką sytuacje w tdi ze kierownice się zacinały, ale akurat zacząłem jeździć z wujkiem za autem dla niego i troszkę goniłem doładowane auto po dwupasmówkach. Auta nie kupiliśmy ale doładowanie po takim piratowaniu miałem wzorowe, kierownice się rozruszały a w moim przypadku nie kończyło się tylko na nietrzymaniu zadanego doładowania tylko zdarzały się już tryby awaryjne :) Więc zacznij troszkę ganiać alfę i może się uda bez rozbierania...
-
Zrobię jak piszesz pogonię ją trochę po ekspresówce może puści...a jak nie to będę miał nowe doświadczenie w wyciąganiu turbiny ;) Dzięki.
-
Kolego masz problem nie skierownicami zapieczonymi ale z ich sterowaniem - zajrzyj do tematu MCSF
-
Przepatrzę to ale błędu mi nie wywala, EGR mam zaślepiony, elektrozawór póltora roku temu wymieniony+wężyki sprawdzę jeszcze dokładnie ta dolna gumową rurę choć ostatnio jak na nią patrzyłem na kanale to dziury tam żadnej nie widziałem ale nie zaszkodzi popatrzyć na to wszystko raz jeszcze.