-
maf do wymiany????
Witam. Szukam szukam i znaleźć nie moge :( Jakie wartości powinien mieć sprawny przepływomierz??? U mnie na biegu jałowym na wolnych obrotach jest to 24 a na odcięciu 250. I czy niesprawna przepływka może powodować blad parametru samoadaptacyjnego fra (nie zrobiłem zrzutów z FES, nie wiem czy tak to sie nazywa dokładnie, ale napewno FRA) Jest zbyt wysoki sygnał i bląd krytyczny.
-
u mnie na jałowym :
docelowa 300
mierzona 302 ( około )
i potem rośnie ale równo
jakie wartości ty podajesz ?
25 czego ?
-
1 załącznik(i)
Poprawka
Przy wolnych obrotach na biegu jalowym:
-przepływ powietrza 11,2 Kg/h
-oczekiwany przepływ powietrza 8,4 Kg/h
-Napiecie przeplywomierza 1,41V
Przy odcieciu przepływ 250 Kg/h
Dodatkowo powracajacy bład P1173-Samoadaptywny parametr FRA -Wys.sygnał -Bład krytyczny
Załącznik 49075
No i jeszcze napiecie sondy waha sie od 80 do 777 mV !! Dodam że sonda wymieniana była w styczniu na oryginał bosh i przejechałem na niej jakies 3 tys km.
Dolot szczelny.
Parametry tylko przy wolnych obrotach bo cos mi z fes sie dzieje i rozlacza co chwile z ecu. wprzy odcince nie udało mi sie zrobic.
-
Za mały przepływ "przy odcięciu" jak to podałeś, podmieniaj MAF.
-
Podmienie i zobacze (jak będę miał z kim) . A ten błąd?? Ma coś wspólnego z przepływką?? Miał ktoś taki problem z FES, ze sie rozłącza przy wybieraniu parametrów, czasami wybiore i po chwili lub dłuższej chwili rozłączy a czasami wogóle nie moge wybrać żadnego parametru.
-
który fes ?
bo ostatni z crackiem właśnie miał takie problemy
ja hulam na 2. ..
stary ale daje rade i działa ok
-
3.3 ale na starszych to samo,
-
latency time - sprawdź ( czy jakoś tak )
-
chodzi o czas wtrysku - injection time ??
Jeśli tak to na wolnych obrotach wynosi 3,2 ms a przy odcince 11,09 ms.
A jeśli chodzi o fes to na wersji 2.7... darmowej problem z rozłączaniem nadal występuje :/
hmm.... latency time - chodzi Ci o FES??, nie zczaiłem ;)
-
Pomoże ktoś z tym błędem????