z dnia na dzień robi się cieplej więc czas pomyśleć o zmianie opon na letnie. chciałbym przy okazji zafundować felgom 'drugą młodość'. jakie zakłady odnawiające felgi w okolicach Katowic znacie i polecacie?
Printable View
z dnia na dzień robi się cieplej więc czas pomyśleć o zmianie opon na letnie. chciałbym przy okazji zafundować felgom 'drugą młodość'. jakie zakłady odnawiające felgi w okolicach Katowic znacie i polecacie?
Dzis odebralem speedline 16 jestem zachwycony jak oryginal polecam. Mozna dobrac rozne kolory. Czas kolo tygodnia. http://www.aluexpress.pl
---------- Post added at 22:25 ---------- Previous post was at 22:24 ----------
A i udalo sie pochandlowac na wentylki i 20 zl od ich wyceny jak ktos ma gadane :D
deloch.pl.pl
ja mialem piaskowane 4 sztuki felg 16" 2 prostowane i 4 wentylki zaplacilem 500zl.
Ja polecam firmę Autotechn w Chorzowie - jeśli chodzi o prostowanie to są w tym niezastąpieni, zapłaciłem chyba po 150 zł od sztuki. Piaskowanie i malowanie też robią, ale nie wiem jak bo nie korzystałem.
Znajoma firma w olkuszu wykonuje renowacje felg za 80-90 zł za sztukę.
Wg mnie najlepiej w Katowicach felgi prostują na ul. Twardej (Alustyl) u p.Andrzeja. Ścisła specjalizacja, robią tylko to. O fachowości świadczą odległe terminy realizacji. Trzy lata temu można było zamówić także piaskowanie i malowanie proszkowe. Malowanie proszkowe jednak było zlecane na zewnątrz. Koszty za same prostowanie nie są małe (ok. 100 pln za 14/15", 150 za 17") ale warto.
Piaskowanie i malowanie proszkowe we wszystkich kolorach RAL'u dobrze (ale znowu nie tanio) robią w Katowicach-Szopieniacach w pobliżu Selgros'a