-
wózek kontra bagażnik
witam kolegów i koleżanki:)
Mam mały problem z moim bagałażnikiem, a w szczególności chodzi mi o rozmiar przestrzeni ładunkowej:P Jak kupowałem mojego alfonsa to pomyślałem sobie...będzie rodzinka to wezmę 147 w 5d, ale jakoś nie wziąłem pod uwagę bagałaża i rozmiarów wozów "drabiniastych" 3w1... i tu moje pytanie do wtajemniczonych...Jaki wózek dziecięcy 3w1 z pompowanymi kołami mieści się w naszych przestrzeniach ładunkowych?? Nie chcę oznajmić swojej lubej, żeby zapoznała się z rozkładem komunikacji miejskiej:eek: Nie chcę zamieniać na SW czy na 156, 159 sedan bo nie dam rady patrzeć jak odjeżdża moje 1 dziecko;)
P.S.
Znalazłem podobny temat na 156 ale interesują mnie 147 5d, jeśli był taki temat a ja nierozgarnięty nie dopatrzyłem to proszę o linka a moderatora o zamknięcie topica.
Pozdrawiam
-
Powiem Ci tak. Do 147 3d przed liftem zmieściłem wózek złożony i położony na boku. Gdy wyciągniesz z niego kółka to zajmie Ci naprawdę niewiele miejsca. Jechałem tak w 4 osoby z PL do NL (1200km) z bagażem na 3 osób + dziecko i daliśmy radę wygodnie dojechać do celu.
Aktualnie jest tak, że to wózek kupuję się do samochodu a nie na odwrót. Jest tyle możliwości złożenia wózków, że na pewno coś znajdziesz. Powiedzmy sobie wprost gondola została wyparta z rynku na rzecz nosidełka+baza do fotela co jest bardzo wygodne i nie zajmuje wiele miejsca.
-
Miałem podobnie, wózek nie wchodził normalnie, dopiero po zdjęciu z niego kół zrobiło się luźniej i spokojnie można było zapakować do bagażnika.
-
dzięki za dobre wieści, bo tak prawdę mówiąc jak zobaczyłem rozmiary wózków to lekko się spłoszyłem:) jeśli będzie trzeba ściągać koła to mały pikuś, ważne żeby weszło. Mam nadzieje, że młodemu będzie się dobrze podróżowało. Po weekendzie podjadę do sklepów i będą przymiarki wozidła.