Witam! może ktoś montował, lub wie czy dołożenie chłodniczki oleju do silników TS - JTS zabezpieczy w jakimś większym stopniu silnik, niż zwykła podstawa filtra?
Printable View
Witam! może ktoś montował, lub wie czy dołożenie chłodniczki oleju do silników TS - JTS zabezpieczy w jakimś większym stopniu silnik, niż zwykła podstawa filtra?
sam sie zastanawialem,nie mam doswiadczen w temacie,s adostene chlodnice oleju ale jest troche roboty i malo miejsca na to
Zabezpieczy przed czym?
Robię małe mody w głowicy, i zastanawiam się czy tej chłodnicy nie zamontować aby się nie przegrzewał.
Nie wnikam co to za mody, ale jeśli już chcesz zamontować chłodnicę, to zwróć uwagę, aby podstawa filtra olejowego była wyposażona w termostat.
To co w tej chwili jest w tsie to wymiennik ciepla,sa gotowe zestawy chlodzenia oleju,nie glupia sprawa jesli ktos lubi poszalec.
Wskaznik temperatury i cisnienia oleju na deche i wio
Mam na myśli przeszczepienie podstawki filtra oleju od fiata coupe 2.0 turbo lub Integrale bo to były bliźniacze silniki, przewody i chłodniczka też powinna podejść,i chyba ma już termostat.
Głowica jest robiona od podstaw na nowych gratach, do tego będą troszkę większe zawory i prowadnice, całość bardziej wyszlifowana,kanały dolotowe i wydechowe. większa przepustnica, inne koło zamachowe,kolektor SS i reszta wydechu,na koniec nowy soft, w przyszłości może osre wałki?, ale jak na razie po skręceniu całości, chce na hamownie skoczyć ile to dało. Dla tego pytam o tą chłodnice bo nie jestem pewny czy jest potrzebna, z tego co słyszałem TS i JTS są dosyć wrażliwe na podniesienie mocy, może ta chłodnica oliwy by temu silnikowi profilaktycznie pomogła?
Układ od Fiata cupe 2.0 turbo jest wyposażona w termostat i pasuje do Ts-a. Co do przewodów, to o ile zaistnieje potrzeba, zawsze można dorobić nowe. Moim zdaniem po takich modach wyposażenie autka w chłodnicę oleju ma sens, a już na pewno nie zaszkodzi. Jak będziesz po "robocie" to wrzuć jakiś opis i fotki. Powodzenia
Pomyśl też o pompie oleju od JTSa zamiast TSa