Mam problem z wymianą sprzęgła, montuję używne sprzęgło. Samo sprzeglo jest w dobrym stanie, tylko żę na docisku jest wciśnięte łożysko oporowe i zabardzo nie wiem jak to wszystko zamontować
Printable View
Mam problem z wymianą sprzęgła, montuję używne sprzęgło. Samo sprzeglo jest w dobrym stanie, tylko żę na docisku jest wciśnięte łożysko oporowe i zabardzo nie wiem jak to wszystko zamontować
Wrzuć zdjęcie, jak ono jest tam "wciśnięte"
Powinieneś mieć taki zestaw: http://autosklep24.pl/pl/p/Sprzeglo-...A-KAPPA-/10406
Jak zdiąć łożysko z docisku nie niszcząc go????
Używane sprzęgło? proszę was.....
ja do 156 znalazłem kompletne w bdb stanie za 310zł , znalazłem też na tablicach niedawno sprzęgło nowe (wszystko w zestawie oprócz łożyska) za 200zł było to chyba jakieś oryginalne bo było czerwone opakowanie z czarnym znaczkiem alfy i cos tam pod nim napisane było
Jak chcesz zdjąć łozysko to musisz delikatnie nozykiem je wypiąć. Już to robiłem w dwóch silnikach dzisiaj akurat.
Czy kupno używanego sprzęgła warte jest zdjęcia skrzyni za 2 miesiące i de ja wu? DamianS nie wiem ile kosztuje i chyba nie chcę wiedzieć:)
Trzeba sprawdzić po VINie ale z rabatem dla Alfaholików pewnie koło 600PLN. Nowy komplet Valeo. Jakby to było coś bardzo nietypowego - Q4 czy inny wynalazek...
EDIT
i co drwicie z goscia, jego auto i ma prawo załozyc co mu sie podoba, nie pasuje wam to nie piszcie w temacie i tyle.
aby zdemontowac łozysko z słoneczka trzeba wcisnac w wewnetrzne podtoczenie pierscien łozyska, wyskoczy, potem zamontowac je na tulei skrzyni, po zamontowaniu skrzyni energicznie pociągnij za dzwignie, zapnie sie ponownie.
pozdrawiam