[33] Kilka pytań odnośnie 33.
Mam kilka pytań odnośnie 33 tzn chodzi mi o następujące problemy:
1) jak wygląda sprawa z obrotomierzem tzn w jakim położeniu powinien być po wyłączeniu silnika na pozycji 0 czyli na samym dole obrotomierza czy może na 500 obrotach gdyż w swojej 33 tak mam i się dziwie czy tak musi być i też widziałem u kogoś z forum tak samo na zdjęciu było na 500 obrotów
2) jak się wykręca/ wyciąga korek od wlewu oleju bo kurka motam się jak mały kaziu żeby to zrobić a nie chcę nic zepsuć
3) czy przy wymianie miski olejowej trzeba zmienić jakąś uszczelkę czy nie bardzo bo muszę to zrobić a w razie czego nie mam takowej uszczelki jeżeli jest potrzebna i nie wiem czy można ją w razie czego dostać
4) czy jeżeli w Alfa Control zaświeci się dioda od oleju tzn że jest go za mało czy może to oznaczać też inny problem typu że coś nawaliło, jakiś czujnik itd ... ?
5) jeżeli ktoś ściągał tapicerkę z drzwi to niech powie jak to się robi żeby można było się dostać do mechanizmu podnoszenia szyb i żeby nic przy tym nie wyłamać/połamać
To chyba na tyle, więc poproszę o wszelakie odpowiedzi ;)
[33] Kilka pytań odnośnie 33 VOL 2 :)
Kolejne pytania odnośnie Alfy 33:
1) jak zdemontować zderzak albo w którym miejscu są śruby które trzymają zderzak, bo jest lekko opuszczony i denerwuje mnie ta szpara która powstała przez to
2) czy przy wymianie świec w 1.7 8V trzeba coś wymontować spod maski bo widzę że dostęp do nich jest nie za ciekawy
3) czy jest jakiś sposób na wskaźnik paliwa na to że przy hamowaniu wskazówka szybko opada aż zapala się komornik a przy przyśpieszaniu idzie do pełna ;)
4) gdzie znajduje się zbiorniczek od płynu spryskiwaczy, bo jak zaleję do pełna to wycieka mi płyn i muszę znaleźć przyczynę tego wycieku, chodzi o przód
To chyba na tyle.
Re: Kilka pytań odnośnie 33 VOL 2 :)
Cytat:
Napisał Spirit
Kolejne pytania odnośnie Alfy 33:
1) jak zdemontować zderzak albo w którym miejscu są śruby które trzymają zderzak, bo jest lekko opuszczony i denerwuje mnie ta szpara która powstała przez to
2) czy przy wymianie świec w 1.7 8V trzeba coś wymontować spod maski bo widzę że dostęp do nich jest nie za ciekawy
3) czy jest jakiś sposób na wskaźnik paliwa na to że przy hamowaniu wskazówka szybko opada aż zapala się komornik a przy przyśpieszaniu idzie do pełna ;)
4) gdzie znajduje się zbiorniczek od płynu spryskiwaczy, bo jak zaleję do pełna to wycieka mi płyn i muszę znaleźć przyczynę tego wycieku, chodzi o przód
To chyba na tyle.
1) Który ?
2) nie trzeba
3) Nie ma ;)
4) w przegrodzie po prawej stronie kolo aku