-
Czy to sprzegło ??
hej panowie czy jak dodaje gazu , żeby żwawiej przyśpieszyć jest zauważalne jak gdyby ciągneło sprzęgło ale dzieje sie to od 3 biegu w głórę, jesli to sprzęgło to na jakie wymienić i czy dwumas też musze obowiązkowo wymienić , i jeszcze jedno czy wie ktoś gdzie mogę zakupić wyświetlacz kompa. bo mi nie wyświetla informacji żadnych , a szukałem na allegro i nie mogę znaleźć
-
Też jestem aktualnie na etapie wymiany sprzęgła. Podobno żywotność dwumasy to ~200 tysięcy więc zależy jaki masz przebieg. Wymiana sprzęgła i dwumasy to jedna robota więc poleca się to zrobić naraz, bo szkoda płacić dwa razy. No chyba, że sprzęgło starcza Ci na jakieś 100 tysięcy, wtedy inna rozmowa. Sporo czytałem na temat regeneracji koła dwumasowego, koszt ok. 500zł, ale wszyscy mechanicy mówią, że to się nie kalkuluje. Podobno wytrzymuje do kilkudziesięciu tysięcy i trzeba wymieniać. Szukaj kompletu Valeo.
-
cena spzegła to od 550zł w zwyż, wymiana zaleznie od warsztatu od 300zł, cena dwumasu to od 1200zł,
im szybciej wymienisz sprzegło tym lepiej, dwumas nie musi byc wymieniowy przy sprzegle, w zaleznosci od jego stanu który powinien ocenic doswiadczony w temacie mechanik, pamietaj o tym ze jesli sprzegło slizga przegrzewa cienką sciankę dwumasu i jesli jest w dobrym stanie sam go wykonczysz i bedzie konieczna jego wymiana.
pozdrawiam.
-
Podłącze się pod temat.
Dziś padł mi docisk sprzęgła ( przynajmniej tak twierdzi mechanik).
Wiadomo sprzęgło całe do wymiany i chyba koło dwumasowe też ( po pewnie jeszcze siedzi tam od nowości)
Moje pytanie tyczy się jakie sprzęgło wybrać, [gdyś myślę zeby w przyszłości zawirusować i dodać IC ,tak aby wyszło te 140 -150 km ]
Fabryczne starczy czy może jakieś mocniejsze wsadzić ??
-
spokojnie seryjne wystrczy, tylko idz do jakiegos normalnego tunera zeby ci nie spaprał programu, bo jak ci za duzo podleje z dołu to zadne sprzegło tego nie wytrzyma, lub bedziesz je zmieniał co roku.
pzd.